ImageEL BLOC EXIGEIX QUE ABANS DE QUALSEVOL DECISIÓ SOBRE L’ESGLÉSIA DE SANT ROC, CAL UN INFORME DELS EXPERTS

Paco Blay: “És fonamental que els experts i els tècnics municipals es pronuncien sobre les característiques i interès històric de l’església, ja que el projecte inicial és de 1914 i està signat per Vicente Pascual i Timoteo Briet”

El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat que el govern municipal té una gran responsabilitat a l’hora d’autoritzar o no la demolició de l’església de Sant Roc, tal com apunten els rumors al respecte i dels quals se n’han fet  ressò els mitjans de comunicació.

 Per això el portaveu del BLOC exigeix que abans de qualsevol decisió en eixe sentit s’han de fer els informes corresponents, tant de caràcter jurídic patrimonial -sembla que té un nivell de protecció IV-A en l’actual PGOU- com de caràcter històric-artístic i arquitectònic.
 El PGOU afirma que el Nivell IV  de Protecció Ambiental “recoge  aquellos edificios que no teniendo intrínsecamente un valor destacado, son piezas que colaboran a la configuración de alguno de los espacios o ambientes urbanos especialmente señalados”. I en la Categoría A d’aquest nivell IV “se incluyen los edificios que estando emplazados  en una zona caracterizada o próximos a otro de notable interés histórico o arquitectónico, además poseen una fachada, formalizada o no, con suficiente interés y calidad para ser conservada en su totalidad”.

En aquest sentit considera Blay que, a més del nivell de protecció que el PGOU asigna,  és necessari fer les investigacions escaients, ja que el projecte inicial és de l’any 1914 i està signat pels dos gran arquitectes de l’època, Vicent Pascual i Timoteo Briet, tot i que en els anys 40 -en temps de don Cirilo- el campanar el va projectar l’arquitecte Joaquín Aracil. Caldria aclarir per tant les responsabilitats, els estils, el valor històric, el context en el quals es van fer les diferents intervencions, l’estat de conservació, etc.

Finalment cal tenir en compte que com estem en període de revisió del PGOU, i també per tant del catàleg d’edificis a protegir, pot ser una investigació exhaustiva o una opinió autoritzada d’experts en la matèria podria canviar el nivell de protecció i per tant considerar-lo de protecció III Estructural.

 

 Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.