ImageEL BLOC CONSIDERA QUE EL GOVERN MUNICIPAL NO POT DESOIR LES INDICACIONS DEL SÍNDIC DE GREUGES, I HA DE RESOLDRE EL PROBLEMA

Paco Blay: “L’alcalde és de tots els alcoians, i no sols dels que pensen d’una determinada forma. El govern municipal he de crispar menys i seure a tots els sectors a negociar una eixida al conflicte digna per a tots, i no enquistar-lo, com està fent fins ara”


El portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat la seua crítica al govern municipal per la forma en què està portant el problema de la participació de la dona en la festa i la manera en què menysprea les indicacions del Síndic de Greuges, la màxima autoritat moral que els valencians disposem per a fer valdre els drets fonamentals i denunciar els abusos de l’administració.

Per al portaveu del BLOC, les reiterades observacions del Síndic de Greuges, per venir de la l’autoritat moral que venen, haurien de fer reflexionar al govern municipal per tal de buscar una sortida a un problema que ja porta potser massa anys enquistat en la nostra societat. El govern municipal és el govern de tots els alcoians, tant dels que pensen com ell com dels que pensen d’una altra manera, i totes les posicions són legítimes i respectables, i estan presents en la nostra societat, i han de conviure.

La responsabilitat de buscar una solució correspon al govern municipal, que hauria d’erigir-se en àrbitre i no en part per tal d’apropar les posicions de la forma més delicada possible. I per a això hauria de reunir a totes les parts de forma discreta, i portar a terme totes les reunions que feren falta fins arribar a una situació que poguera desactivar un conflicte que va a poc a poc enquistant-se i que tant de mal està fent a la imatge de la ciutat.

Però dóna molt mal exemple que un alcalde faça manifestacions tan vehements, desautoritzant o deixant en mal lloc una institució com la del Síndic de Greuges que està creat -entre altres coses- per a protegir als ciutadans dels abusos de l’administració, i a més a més posicionant-se a favor d’una de les parts de forma impròpia d’una autoritat que ha de resoldre els problemes del seu poble i no augmentar-los.

Si les raons d’aquests posicionament i de no búsqueda d’una via de solució obeeix a incapacitat de liderar una mediació dura, llarga i discreta, malament. Però si aquest tancament de postures respon a raons estrictament electorals, pitjor”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.