ImageEL BLOC CONSIDERA POSITIU EL CAMÍ QUE ALGUNES FILAES HAN COMENÇAT PER A NORMALITZAR EL PAPER DE LA DONA EN LA FESTA

Paco Blay: “Els canvis que algunes filaes estan preparant poden ser un camí per desactivar el conflicte”

El regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha valorat positivament l’esforç que algunes filaes estan fent per tal d’adaptar la pràctica festera vigent a les noves ordenances i al que es reclama des d’amplis sectors socials sobre el problema de la integració de les dones en les Festes d’Alcoi.

El portaveu del BLOC considera que aquest pot ser l’inici d’un camí que, sense crispacions innecessàries, i amb bona voluntat, inicia un procés que mai hauria d’haver arribat on s’ha arribat.

Per això des del BLOC considerem que pot ser una via de solució, taquil·la, començar a plantejar les diferents fórmules que es poden adoptar sobre la manera d’integrar a les dones en les filaes com a membres de ple dret, que és en definitiva del es tracta bàsicament.

És d’esperar que les discussions internes de les filaes, així com les solucions que s’adopten, esperem que de forma generosa, contribuesquen a rebaixar les tensions i a aconseguir que les festes d’Alcoi continuen celebrant-se amb pau i harmonia, com correspon a un poble cult i tolerant com és Alcoi.

D’aquesta manera es pot crear un bon clima de diàleg per a poder debatre, amb total llibertat, totes les opcions possibles, tenint en compte el que altres municipis han aportat al respecte i analitzant el que es considere millor per a les nostres festes.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.