ImageEL BLOC CONSIDERA QUE ELS NOUS COTXES DE LA POLICIA LOCAL TENEN DEFICIÈNCIES RELACIONADES AMB LA SEGURETAT

Paco Blay: “Entre algunes deficiències, hem detectat que no porten mampares separadores entre les dues files de seients -amb la corresponent inseguretat per als agents-, així com l’absència de cristalls obscurs en la part posterior, que garantesquen la privacitat del les persones ateses o detingudes”

El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat que els nous automòbils amb els quals ha estat dotada  la Policia Local tenen algunes mancances relacionades precisament amb la seguretat i la privacitat, tant important en aquest tipus d’activitat.

Entre les mancances que el representant del BLOC senyala estan sobretot dues relacionades amb la seguretat i la privacitat. La primera és que no porten els cotxes per dins mampares separadores entre els seients de davant i els de darrere, amb la consegüent falta de seguretat per als agents, que han de tenir totes les garanties de seguretat personal quan transporten a algun detingut. I si no hi ha algun tipus de barrera separadora sempre es pot produir algun tipus d’incident no desitjat entre agents i detinguts. Cal recordar que els anteriors sí disposaven d’aquest tipus de separador de seguretat.

L’altra mancança que observa el regidor del BLOC és l’absència de cristalls obscurs en la part posterior dels vehicles, de manera que no queda garantida la privacitat dels passatgers que, pels motius que siguen, hagen de ser transportats en el cotxe dotacional, bé com a detinguts o bé perquè estan prestant alguns servei especial de transport o d’urgència.

Per aquests motius, Blay considera que les característiques tècniques dels vehicles de la Policia Local haurien de millorar en el sentit indicat, i per això proposarà formalment en la propera Comissió Informativa corresponent, la incorporació d’aquestes instal·lacions que garantesquen, tant la seguretat dels agents que porten algun detingut com la privacitat dels possibles ocupants -pels motius que siga- dels seients de darrere.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.