ImageEL BLOC CONSIDERA QUE ELS POLÍGONS INDUSTRIALS D’ALCOI HAURIEN DE SER DE PROMOCIÓ PÚBLICA, I NO PRIVADA

Paco Blay: “Els responsables municipals han de tenir cura en què la necessitat de sòl tinga una resposta correcta i adient i que, al mateix temps, no afavoresca l’especulació privada. Per tant, s’ha de considerar que promocionar sòl industrial constitueix un servei al teixit productiu, una resposta a problemes, i no un negoci per a particulars”

El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua posició sobre la promoció de sòl industrial en el sentit que s’hauria de fer per promoció pública. El regidor ha expressat la seua opinió de què un problema greu i secular en Alcoi, com és la necessitat urgent de disposar de sòl industrial, hauria de tenir la consideració d’un servei públic o activitat dirigida a impulsar el teixit productiu des del punt de vista de l’interès general i no atenent a interessos particulars.

Blay insisteix en què cal  una intervenció pública per què no es produesquen situacions com l’actual, en la qual i malgrat tot el que es diu sobre la falta de sòl industrial, encara hi ha moltes naus buides, no sabem si solament pel preu que tenen -segurament elevat- o si perquè no responen a necessitats reals de les indústries locals.
El portaveu del BLOC considera que la millor manera de tirar endavnt aquest projecte és que el dirigisca l’administració i no un grup privat. “Es tractaria, segons Blay, d’impulsar un espai industrial dissenyat i distribuït  en funció dels interessos i necessitats industrials de la ciutat i de l’estructura productiva bàsica de les nostres comarques (dimensió  de les parcel·les o naus, comunicacions interiors, redistribució i ubicació d’activitats, tipologia fabril, model d’urbanització, etc.). Aquest sistema, a més a més, li donaria al procés transparència i ajustaria els costos al preu real”.

Tot açò implica per tant que s’ha d’actuar amb rapidesa, per un costat, però també amb rigor i recabant tots els informes tècnics, econòmics i socials corresponents per a poder enllestir els espais industrials que més adapten tant al que l’estructura productiva que la ciutat necessita com a les possibles necessitats i perspectives futures, previ -lògicament- els anàlisis i estudis preceptius, que fins ara sembla que no s’han produït i haurien d’estar enllestits ja fa temps.  

Acaba el seu escrit Blay recalcant que “no es tracta solament de crear metres quadrats sinó, sobretot, de saber què es vol fer amb ells”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.