ImageEL BLOC PREOCUPAT PER L’ESTAT LAMENTABLE DEL PONT DE SANT JORDI

Paco Blay: “Estem molt preocupats perquè la part peatonal de la barana està molt desfeta, i ens preocupa que també ho estiguen els ancoratges i els pilars”

El portaveu i regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua preocupació per l’estat de deteriorament del pont de Sant Jordi. Per al regidor la situació de desfeta progressiva del pont es pot apreciar a simple vista, ja que es veuen les varilles de ferro i va perdent-se el formigó que recobreix la malla bàsica de les baranes del pont.

Blay observa que els desconxats són progressius i tenen el perill de què poden anar soltant-se i caure baix, zona en la qual cada vegada passen més ciutadans per l’avanç de les obres del riu, amb la qual cosa hi ha una evident situació d’inseguretat.

Per altre costat, el portaveu del BLOC fa la següent reflexió: “Si per dalt, en la zona que es veu a simple vista, el recobriment de formigó va desfent-se dia a dia, és presumible que també els ancoratges, els pilars i els forjats de formigó també estiguen fent-se malbé, amb el corresponent perill que per a la seguretat dels trànsit i dels ciutadans pot comportar una situació semblant si no s’actua a temps i amb diligència”.

Cal tenir present, finalment, -afirma el regidor- “la imatge tan negativa que de la ciutat poden emportar-se els turistes que presumiblement acudiran als actes del 750 aniversari de la ciutat quan, al voler gaudir dels paisatges urbans que es poden veure des dels ponts, es troben amb un pont tan emblemàtic per a  la ciutat -per tantes raons- com el de Sant Jordi en un estat lamentable, donant la imatge de desídia i abandonament.

Per això el portaveu del BLOC informa que demanarà en la propera Comissió d’Urbanisme que s’elabore un informe complet de la situació del pont, tant pel que fa a l’estat general com pel que fa a la seguretat de l’estructura, per veure si és possible millorar o corregir els defectes que s’hagen detectat.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.