ImageEL BLOC RECORDA QUE LES PLACES D’APARCAMENT DE LA UXOLA PODRAN COSTAR FINS TRES MILIONS DE PESSETES

Paco Blay: “Les modificacions correctores que es van introduir en el Plec de condicions eren, entre altres per a augmentar el preu màxim de les places d’aparcament de dos a tres milions de les antigues pessetes”

 

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha recordat que en el Plec de condicions de l’aparcament a construir en el pati i escola de la Uxola, s’hi va modificar el preu màxim a cobrar per l’empresa pel dret d’ús d’una plaça d’aparcament fixe, passant de dos a tres milions.

El portaveu del BLOC recorda així mateix que les places no poden ser de plena propietat per tractar-se d’una propietat municipal que no es pot alienar, i per tant solament es permetrà l’ús pels particulars durant uns anys. Per aquest mateix motiu, Blay considera “que hauria estat més correcte i just que la construcció de l’aparcament hagués estat una iniciativa pública, amb l’objectiu únic de dotar d’infrastructures necessàries al barri, sense ànim de lucre, de manera que les despeses que haguera generat la seua construcció són les que s’hagueren repercutit en els futurs usuaris, però sense beneficis aliens als interessos generals de la ciutat”.

Blay recorda en aquest sentit un cas semblant a Alcoi, com ha estat l’aparcament de la Zona Alta (Gonçal Blanes – Pérez Monllor), on les places han costat entre 800.000 i un milió de les antigues pessetes, xifra raonable quan s’utilitza terreny municipal, públic, de tots els alcoians. Per tant si algú s’ha de beneficiar d’un operació semblant hauria de ser el poble i no una empresa, a la qual se li autoritza que cobre fins tres milions per plaça, però per vendre-la a l’ús solament d’uns anys, i no per la propietat.

Per altre costat, Blay constata que els grans projectes d’obres públiques de la ciutat solen executar-los empreses de fora, i molts pocs es porten a terme per empresaris locals

Finalment el regidor del BLOC recorda que en eixe zona hi ha lloc per construir una nova Escoleta, i a més fa falta perquè a l’Eixample no n’hi cap, i eixe lloc seria idoni, tot utilitzant, posem per cas l’edifici de l’Escola -amb els retocs que calgueren- o en un altre de nova planta, i part del pati. Si no la fan serà una oportunitat perduda, i mostrarà que el govern municipal del PP té més interès en facilitar negocis a particulars que en dotar a la ciutat dels serveis necessaris: i en este cas ho és, de necessari, una Escoleta en l’Eixample.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.