ImageEL BLOC PARTICIPARÀ EN ELS ACTES QUE S’ORGANITZEN AL VOLTANT DEL 750 ANIVERSARI

Paco Blay: “El BLOC participarà en els actes oficials que s’organitzen, tot i que encara estem esperant resposta a les més de 25 propostes que vam fer fa any i mig, i al mateix temps dóna recolzament a les activitat lúdiques i festives de col·lectius ciutadans”

 

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat la seua intenció de participar en les activitats oficials que el govern municipal ha anunciat al voltant del 750 aniversari de la fundació de la ciutat, malgrat que després d’any i mig d’haver fet més de 25 propostes concretes i unes reflexions sobre la seua orientació, el govern municipal no ens han donat cap tipus de resposta.

Per altre costat, el portaveu del BLOC també ha manifestat la el recolzament que des del principi el BLOC dona la celebració lúdica organitzada pels col·lectius ciutadans com la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià, el Casal Ovidi Montllor i la Unesco. “En aquest sentit, encoratgem a tots els nostres militants i simpatitzants a què participen en les activitats programades, tant en les de penjar en els balcons algun element simbòlic i festiu (com cobertors, senyeres i creus de Sant Jordi) com en acudir a la Plaça de Dins el diumenge a participar de forma festiva i alegre en la dansada popular”.

Blay recorda que en aquests temes és millor sumar que restar, encara que el govern municipal ha escoltat molt poc o gens les propostes de l’oposició i sembla voler organitzar-ho tot pel seu compte. En una data tan emblemàtica per a tots els habitants d’Alcoi s’hauria de buscar entre tots -insistim entre tots– un punt de convergència en el qual els alcoians i alcoianes pogueren sentir-se contents i satisfets de celebrar com caldria la incorporació de la nostra ciutat a la nova organització política propiciada per Jaume I i a la nova cultura dels nous repobladors. “No oblidem que la identitat cultural que els alcoians i valencians tenim, està directament relacionada amb aquests orígens històrics”.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.