ImageEL BLOC DENUNCIA QUE EL SERVEI DE RECOLLIDA DE BROSSA HAURIA DE MILLORAR NOTABLEMENT
Paco Blay: “El govern municipal, en defensa dels interessos dels ciutadans, hauria de controlar millor el funcionament dels serveis municipals privatitzats que funcionen amb deficiències, com està ocorreguent amb el de la brossa”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua preocupació perquè alguns serveis privatitzats, com en aquest cas el servei de recollida de brossa, no funcionen com seria de desitjar, i per això considera que el govern municipal hauria de controlar-los amb més rigor per tal de defensar els interessos dels ciutadans, que és la finalitat bàsica dels serveis públics.

El portaveu del BLOC recorda que la seua posició sobre el el tema de les privatitzacions és molt clara: hauria de ser la pròpia administració l’encarregada de gestionar, directament, el major nombre possible de serveis; però si algun dels serveis privatitzats funciona bé, si reporta als alcoians més beneficis que perjudicis, millor no tocar-lo. En cas que funcione malament o amb mancances, cal exigir amb rigor el seu compliment o revisar la concessió. Per això el regidor denuncia que el compliment estricte de les clàusules d’alguns dels plecs de condicions de la brossa sembla estar bastant relaxat i molts ciutadans es queixen. I exemples concrets en tenim a l’abast.

Un seria la neteja viària. És cert que en alguns carrers ha millorat la neteja, però altres continuen tan bruts o més que abans. Siga perquè la distribució i destinació de la plantilla d’operaris de neteja, les faenes i zones assignades a cadascun d’ells, siga per les prioritats ocupacionals, els vehicles i material afectats (en principi per a Alcoi, però “redistribuits” massa voltes a altres municipis de la comarca on l’empresa té concessions), siga pel motius que siguen, el cas és que l’empresa concessionària no presta adequadament el servei assignat.

Un altre és la recollida de la brossa dels contenidors. Segons Blay, “és cert que alguns veïns no compleixen correctament les normes al respecte, però no és menys cert que l’empresa concessionària tampoc, sobretot els caps de setmana, ja que en algunes zones la brossa no s’arreplega el dissabte per la nit sinó el diumenge pel matí, i en alguns casos ha estat la brossa del dissabte, tot el diumenge acumulada en el contenidor, arreplegant-la per tant als dos dies.” (vos adjuntem 2 fotos de la Zona Alta este mateix cap de setmana, les dos estan preses el diumenge, una de matí i una de nit)

Per altre costat, des del BLOC es queixen que encara estan esperant l’autèntica campanya informativa i de sensibilització de la ciutadania per a un tema tan important per a la ciutat, quan el govern municipal està gastant-se en publicitar la seua imatge milions de pessetes contínuament que en res repercuteixen en el benestar dels ciutadans o en la millora del funcionament dels serveis.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.