ImageEL BLOC ALERTA DEL PROGRESSIU ENDEUTAMENT DEL GOVERN MUNICIPAL
Paco Blay: “Des que està en el govern el PP, l’Ajuntament d’Alcoi ha tingut un progressiu endeutament, i ara ho farà hipotecant part del seu patrimoni perquè la Generalitat no adelanta els dinés que fan falta”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua preocupació pel progressiu endeutament que el govern municipal del PP està practicant en el municipi. Ara està a punt de subscriure un préstec hipotecari de 5’2 milions d’euros (quasi 900 milions de les antigues pessetes).

El portaveu del BLOC considera que la falta d’inversions adient de la Generalitat és la que ha provocat la necessitat de recórrer al préstec per poder acabar el Teatre Calderón que porta ja massa anys paralitzat perquè la Generalitat no l’assumeix, i que, a més, ha frenat les inversions més voluminoses en la ciutat d’Alcoi. El màxim que ha fet la Generalitat en aquest tema ha estat subscriure amb el govern municipal un conveni pel qual la Generalitat assumirà el 75% de les obres, però les pagarà a terminis en sis anys (fins el 2012), “sempre que hi haja consignació pressupostària”. I si l’Ajuntament té pressa en la construcció, pot avançar els diners i carregar també amb les despeses dels interessos.

Per altre costat, els terminis forts de les subvencions seran els tres últims (2010: 800.000 euros; 2011: 1.505.000 euros; i 2012: 2.000.000 d’euros), sumant pràcticament el 80% del total (més de quatre milions d’euros), i abastant el conveni les dues legislatures que han de vindre, la qual cosa deixa en l’aire el compliment del conveni perquè aquest és molt lleuger en les obligacions que contrau la Generalitat i molt exigent en les de l’Ajuntament.

Per a fer front a aquest abandonament de la Generalitat a la ciutat d’Alcoi i la falta d’inversions serioses, el govern municipal ha d’hipotecar part del patrimoni de tots els alcoians i endeutar-se. Situació que s’ha fet progressiva des de l’any 2001.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.