ImageEL BLOC SE SOLIDARITZA AMB LES FAMÍLIES AFECTADES PELS ENDERROCAMENTS DEL CARRER SANT JOAN
Paco Blay: “No és correcte que es prenguen decisions de caràcter urbanístic sense resoldre prèviament el problema social dels afectats. Primer són les persones, i després les obres”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua preocupació pels enderrocaments anunciats del carrer Sant Josep pel que afectarà als veïns del carrer Sant Joan, tal com han anunciat els mitjans de comunicació.

El portaveu del BLOC considera que aquesta manera d’actuar, és a dir, ordenant desallotjar a sis famílies d’una casa sense donar-los solució immediata al problema d’habitatge va contra les normes més elementals del comportament humà. Blay recorda que “la vivenda és un dret reconegut en la Constitució i no es pot deixar en el carrer a famílies senceres perquè vaja a enderrocar-se un edifici. Si és necessari l’enderrocament, des del BLOC no tenim res a dir, però prèviament s’ha d’ubicar en un lloc digne a les persones afectades, siga quina siga la imminència de l’enderrocament, que no és el cas perquè hi hagut dies per endavant per donar temps a reallotjar com cal a les famílies afectades”.

Per al regidor del BLOC, en el fons de tot aquest enrenou del centre històric, el que ha estat mal des del principi ha estat el Pla de Reforma Interior (PRI), que més que un Pla de revitalizació, recuperació o rehabilitació d’una zona declarada Bé d’Interès Cultural (BIC), ha estat un autorització encoberta per a enderrocar quasi sense limitacions les diferents cases del Casc Antic, tot utilitzant la part perversa de la LRAU referit al Programes d’Actuació Integrada (PAI).

El portaveu del BLOC recorda que en l’article 75 del Reglament de Planejament -aplicable a aquest PRI- ja s’exigia que tot PRI incloguera un “estudi de la seua incidència sobre la població afectada” i de les “conseqüències socials i econòmiques de la seua execució” cosa que no solament no s’ha fet, sinó que tampoc es considera prioritari donar solució adient als problemes socials que planteja una actuació urbanística com l’actual en el Casc Antic.

Finalment Blay insisteix en què s’estan donant massa casos de veïns afectats amb la inhibició -o escasa protecció- per part del govern municipal.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.