ImageEL BLOC ADVERTEIX QUE ELS PEATONS HAURAN DE CAMINAR MÉS EN LA ROTONDA D’OLIVER-SANTA ROSA

Paco Blay: “En les obres de la rotonda d’Oliver, els peatons que pugen -o baixen- per la vorera de l’Hospital d’Oliver i creuen Santa Rosa, així com els que van pel carrer Sant Rosa i vulguen creuar Oliver, hauran de caminar molt més que abans per a poder creuar la rotonda”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha advertit que en el creuament Oliver-Santa Rosa els que acabaran perdent espai i distància urbana seran els ciutadans que decideixen anar a peu i creuant la rotonda. Les distàncies ara se’ls eixamplen perquè els passos zebra quedaran més lluny de la ruta natural de les voreres.

El portaveu del BLOC informa que el disseny pel qual s’ha optat ha pensat solament -o prioritàriament- en els vehicles, i poc o gens en els peatons, subordinant tot el traçat urbà de la rotonda i del creuament a les necessitats dels vehicles. “Amb la qual cosa -afirma Blay- no s’estan posant mesures per estimular el caminar per la ciutat sinó al contrari”.

En la situació provisional actual ja quedaven augmentades les distàncies de creuament entre els carrers esmentats, Oliver-Santa Rosa. Ara encara es veuran més perjudicats els ciutadans que opten a desplaçar-se per eixes zones amunt i avall: les que van a Batoi, o a la Clínica Sant Jordi, o al Collao, o a la serra, o a l’Institut de Batoi, o a l’Institut Pare Vitòria, o a l’escola del Romeral…; simplement hauran hauran de caminar bastant més metres i els faran fer més “revoltes” a peu.

El representant del BLOC considera que “s’hauria de tenir en compte aquesta circumstància per veure la manera d’alleugerir aquest dificultat afegida que s’incorpora al nostra traçat urbà i al fluxe de ciutadans pels nostres carrers, i sobretot que s’estudie la forma de donar més facilitats en aquesta zona als caminants i no posar-los més obstacles en el seu ús quotidià de l’espai públic de la ciutat. Pensem que per aquesta rotonda passen -passaran- diàriament milers de ciutadans, molts d’ells joves i estudiants, que en un sentit o altre trobaran més traves que facilitats”.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi