ImageEL BLOC VOTA EN CONTRA DE LA DEMOLICIÓ DEL COL·LEGI DE LA UIXOLA PERQUÈ NO HI HA PROJECTE SUBSTITUTIU

Paco Blay: “No tindríem inconvenient en acceptar la demolició de l’edifici de la Uixola sempre i quan fora perquè se n’hagués de construir un altre de serveis públics més operatiu i modern i d’espai semblant. Però no és eixa la proposta del PP”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua oposició a la demolició de l’edifici del Col·legi de la Uixola perquè, de moment, no hi ha projecte d’edifici de serveis o dotacional que substituesca l’actual, sent així que a més a més encara està en bon estat segons alguns tècnics municipals.

El portaveu del BLOC considera que si bé fan falta places d’aparcament en el barri de Santa Rosa, i per tant en principi la construcció d’un pàrking pot ser una bona notícia, en canvi no li ha agradat gens la forma de privatitzar l’explotació d’una necessitat del barri. “Hi havia altres formes administratives i econòmiques abans que la concessió a una empresa que es va oferir a construir l’aparcament”.

I, a més a més, s’enderrocarà el Col·legi de la Uixola, de més de 3.000 metres quadrats de trespol, a canvi de quasi res per al poble: l’única contraprestació que se li demana a l’empresa, és la construcció d’un espai tancat de 300 metres quadrats per a un possible centre Social i una possible Biblioteca; però aquest edifici futur queda totalment en l’aire, ja que ni està clar si seran dos espais o un sol (per exemple de 200 i 100 metres), ni on s’ubicarà, ni tan sols estan determinades les característiques constructives (dependències, distribució interior, funcions, etc.). “Aquest mini edifici -o el que siga al final- és un esquer, “señuelo” o cortina de fum per a justificar l’enderrocament de tot un col·legi amb les seues dependències perfectament aprofitables. Per tant, les necessitats d’espais socials per al municipi queden totalment mediatitzades i subordinades als interessos econòmics de l’empresa”.

Blay lamenta que s’enderroque un edifici escolar que podria ser utilitzat per a altres necessitats socials, o inclús per a infrastructures educatives de què tan faltat està el nostre municipi, a canvi de res -o de quasi res. Amb altres paraules, el municipi va a perdre un espai públic dotacional de més de 3.000 metres quadrats sense que hi haja alternatives constructives adients que el substituesquen o que el milloren.

El regidor recorda que l’enderrocament del Col·legi de la Uixola és especialment greu en el cas d’Alcoi per l’evident manca d’infrastructures educatives que obliga a alguns centres a treballar en condicions molt precàries (el Miguel Hernández, l’EPA), a altres a estar any rere any en locals provisionals (l’Escola d’Art, l’Escola Oficial d’Idiomes), i a alguns barris sense la cada vegada més necessària Escoleta (Eixample-Santa Rosa o inclús Zona Nord).

Blay recorda que des de que ha començat el procediment de concessió de l’obra del pàrking de la Uixola va afirmar que, malgrat no agradar-li el sistema de privatització de la seua explotació, “votaria a favor si de veres es construia a la part superior una Biblioteca de barri, un Centre Social i una nova Escoleta Infantil. Dels dos primers, queden sense projecte concret ni definició, i l’Escoleta ni entra en el projecte ni tan sols ha merescut la mínima atenció o interès per part del govern municipal. Per això hem votat en contra en la Comissió Informativa”.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.