ImageEL BLOC DE LA COMARCA ATORGA LA SEGONA EDICIÓ DELS PREMIS “AGERMANATS” EN UN AMBIENT DE FESTA

Més d’un centenar de persones es va aplegar ahir a Castalla en un sopar de germanor per a militants i simpatitzants del BLOC on es lliuraren els premis Agermanats en les dues modalitats creades. El que es dóna a tota una trajectòria cultural i cívica ha estat atorgat al les dues Plataformes contra el Pla Eòlic de les àrees 14 i 15, i el que pretén guardonar el compromís i la lluita pel nacionalisme i per la llengua i cultura dels valencians -que porta el nom del desaparegut ex-alcalde de Muro “Ximo Llorca Pascual”- ha estat concedit al Centre Cultura Castellut.

A l’acte van acudir el Secretari General del BLOC, Enric Morera, el Secretari Comarcal, Ximo Victoriano, la majoria dels regidors de la comarca, així com amics i familiars dels guardonats. En un ambient de festa, el guardonats van expressar emocionats el seu agraïment per la distinció que se’ls atorgava. Va fer de conductora de l’acte la periodista Tona Català la qual va recordar la importància de disposar en la comarca de persones tan importants en la seua entrega i dedicació; i que per això cal fer els reconeixements escaients, perquè poden servir com un exemple per al conjunt de la societat i constitueixen l’esperança de què les coses poden millorar i que cal seguir endavant en el compromís pels nostres valors. El sopar va estar animat per un grup de dolçainers.

Van fer ús de la paraula el Secretari Comarcal, Ximo Victoriano, que va animar a tots els presents a continuar lluitant pels nostre valors i recursos, i va engrescar a la militància per a seguir mantenir la coherència i la fidelitat a una terra i els seus recursos. Així mateix es va fer la lloança dels guardonats, els qual van rebre la distinció entre emocionats i agraïts per haver estat objecte de tal distinció, insistint que el seu objectiu és i serà defensar per damunt de qualsevol altra consideració el nostre patrimoni natural, històric i cultural.

Va concloure l’acte el secretari general del BLOC Enric Morera, que va destacar la importància i l’encert d’aquests premis, felicitant a tots els estaments del BLOC de la comarca per aquesta iniciativa i capacitat d’organització perquè animen a seguir treballant pel País Valencià sense reserves, "el PP representa un perill per als valencians, però el PSOE no és la solució. Els valencians i les valencianes volem un país d’alta qualitat, i si no fem el País nosaltres, ens el faran contra nosaltres com deia Joan Fuster." 

En definitiva, un acte ple de records entranyables tant per als guardonats com per als assistents, que quedaren satisfets de tots els detalls i, com afirmà algun dels presents, “s’apuntem ja per a la propera edició”.

Ximo Victoriano. Secretari Comarcal.