ImageEL BLOC CONSIDERA LES DECLARACIONS DEL CONSELLER PERALTA UNA CORTINA DE FUM

Paco Blay: “De nou sentim les mateixes promeses que en el 2003 i que encara estan per acabar o per començar, com l’Escola d’Art, el Miguel Hernández, el Tomàs Llàtzer, la delegació de l’IVAM o la Piscina de l’Escorxador. El canvi de criteri en el tema de l’IVAM, mostra que el PP no té projecte de ciutat”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua incredulitat davant les declaracions triomfalistes del Conseller Peralta sobre les inversions de la Generalitat en Alcoi i els projectes que estan en marxa per a la ciutat. Per al regidor del BLOC no són més que cortines de fum per a ocultar les deficients inversions que les diferents Conselleries han fet en els darrers tres anys en Alcoi en matèria d’Infrastructures.

Blay recorda les promeses de projectes que en la campanya electoral del 2003 va fer el PP i que o no s’han portat a terme encara (com l’Escola d’Art, el Col·legi Miguel Hernández, la seu de l’IVAM, la línia de ferrocarril Alcoi-Xàtiva, o la residència de Majors de Gormaig), o que s’han realitzat incomprensiblement de forma lenta i incompleta (com el Col·legi Tomàs Llàtzer -encara en obres després de tres anys-, la Piscina de l’Escorxador -de la qual solament s’ha fet una fase-, o inclús el Teatre Calderón -que ha estat paralitzat durant massa anys-).

El portaveu del BLOC considera que aquestes mancances obeeixen en uns casos a una dolenta gestió i en altres a falta d’inversió de la Generalitat, com el cas clamorós del teatre Calderón. “Després de varis anys parat perquè no venia de fora ni un euro per a les obres de reforma, ha obligat a l’Ajuntament a subscriure un préstec hipotecari de quasi mil milions de les antigues pessetes per a poder-lo acabar perquè era una situació que era ja escandalosa, i més en una ciutat de tanta tradició musical i teatral”.

Per altre costat, el canvi d’ubicació de la delegació de l’IVAM, tantes vegades anunciat que aniria a l’església de la Mare de Déu dels Desemparats, amb l’argument de revitalitzar el Centre Històric, també ha estat descartat. Blay considera que s’ha renunciat a la seu de l’IVAM bàsicament per dues raons: perquè no n’hi ha diners per al projecte, i perquè mai ha hagut criteri sòlid per a aquests temes ni projecte de ciutat elaborat.

Una mostra de la falta d’inversions de la Generalitat en infrastructures, a més del Calderón, el tenim precisament en l’edifici de la placeta de la Mare de Déu on aniran els jutjats: mentre en altres ciutats els edificis dels nous jutjats els financia la Conselleria, a Alcoi el pagarà el propi municipi que posa l’edifici de la seua propietat i a més el rehabilitarà a les seues expenses, de la subvenció que ha rebut per a rehabilitar el Centre Històric, diners que hagueren pogut dedicar-se a rehabilitar edificis que ho meresquen, o a recuperar cases d’obrers alcoians que serviren de museu, o a reconstruir ambients perduts però encara vius en la memòria de molts alcoians.

 Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.