ImageEL BLOC RECORDA QUE ENCARA NO S’HAN POSAT ELS SEMÀFORS SONORS QUE ES VAN APROVAR FA ARA TRES ANYS

Paco Blay: "Fa tres anys el govern municipal va acceptar instal·lar semàfors sonors per a invidents en els punts més delicats de la ciutat i encara està la tasca per fer”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha recordat amb molta decepció que encara estan per habilitar semàfors sonors per als invidents. Blay recorda que en desembre de 2003 va proposar el BLOC al govern municipal un prec en el sentit que es posaren més semàfors sonors per a invidents –a més dels de l’Alameda- en els llocs més delicats i conflictius dels diferents barris de la ciutat. El prec va estar acceptat, però mai s’ha complit.

El portaveu del BLOC insisteix en què la proposta venia per indicació d’alguns invidents que ho havien suggerit i que vivien en zones distintes a l’Alameda, pràcticament l’únic lloc de la ciutat que en té de semàfors d’aquestes característiques. Per això sol·licitaren que en la Zona Alta, en el Barri de Santa Rosa, en Entença i en la Zona Nord, en les zones o punts conflictius per al seu creuament, s’hi instal·laren semàfors d’aquestes característiques per a què tots els invidents de la ciutat, visqueren on visqueren pogueren fer ús normal de la ciutat amb les condicions adients de seguretat. La resposta va ser que volien contactar amb els invidents d’Alcoi, per tal de veure els itineraris bàsics que hi seguien en les seus sortides al carrer per tal d’acoblar els diferents semàfors sonors a les seues necessitats en els diferents barris de la ciutat i en els creuament que els resultaren més perillosos. “Si s’ha produit el contacte o la consulta, no ha donat encara cap fruit visible”, diu el regidor.

En el mateix Ple també va sol·licitar el BLOC que tots els semàfors sonors d’Alcoi, a partir d’una certa hora de la nit, quan el trànsit ha minvat i el soroll és molt menor, que es reduira el volum de la sonoritat dels semàfors, ja que els invidents ho senten igual i molestaria menys als veïns que hi viuen prop. A aquesta petició van afirmar que ho estudiarien. “I encara estem igual tres anys després”, afirma Blay.

“Res de tot açò s’ha fet, malgrat que mesos després tornàrem a insistir i recordar tant el compromís adquirit com la urgència que els invidents tenien d’alguns semàfors d’aquestes característiques. Però pel que es veu, els problemes que els ciutadans es troben dia a dia per la ciutat no els preocupa massa. Sembla que el govern municipal del PP solament està obsessionat per la rajola, pel golf i per vendre patrimoni municipal per a pagar els deutes que ell mateix ha contret, i per tant les necessitats quotidianes dels diferents col·lectius no és una opció prioritària seua; en conseqüència la qualitat de vida dels ciutadans d’Alcoi troba moltes mancances, com aquesta dels semàfors sonors que sí que trobem en moltes altres ciutats”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.