ImageEL BLOC DEFENSA UNA IGUALTAT DE SERVEIS EN TOTS ELS BARRIS

Paco Blay: "Qualsevol ciutadà d’Alcoi, independentment del barri on visca, ha de disposar de tots els serveis i recursos possibles."

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat la seua proposta i desig de què tots els barris de la nostra ciutat disposen de forma homogènia, harmònica i equilibrada dels recursos i serveis necessaris. És per això que pensa treballar per tal de fer efectiva “una vertadera redistribució de dotacions. Cada barri hauria tenir el mínim d’infrastructures i dotacions que de manera racional es puguen crear”.

Blay ha criticat les grans diferències en quant a recursos que afecten els diferents barris, notant una certa especialització espacial respecte a sectors sanitaris, culturals, comercials, socials i d’oci. Segons ell “tots nosaltres hem de tindre coberta prop de casa, i de forma raonable, qualsevol necessitat quotidiana; des d’un ambulatori fins una biblioteca, passant per llocs on reunir-se dignament, places per a poder aparcar o una escoleta pública on deixar els nostres xiquets per a què comencen la seua educació”. Cal potenciar, en aquest sentit, la idea de barri com a unitat administrativa i de convivència.

Blay fa balanç i recorda que “entre altres deficiències, falta un centre de majors en la Zona Alta, una Escoleta en l’Eixample, un mercat en la zona de Batoi/Santa Rosa, microinstal·lacions esportives en tots els parcs, una Biblioteca en Santa Rosa, millor serveis d’autobús per a Batoi, més espais públics en la zona Centre, etc.”.

El portaveu local del BLOC ha criticat per això mateix els continus desplaçaments que s’hi realitzen per tal de cobrir determinades demandes, alhora que apunta les inevitables pèrdues de temps i de diners, i la contaminació ambiental, que representen el buscar fora dels respectius barris alguns serveis necessaris que podrien estar en el barri. En eixe sentit, ha exigit “racionalitat a l’hora de distribuir determinats centres".

Segons Paco Blay, "la redistribució entre tots els barris dels recursos municipals, autonòmics i estatals hauria d’afavorir una qualitat de vida que només pot entendre’s com a proximitat i eficiència de serveis públics", i ha afirmat que "el BLOC aposta perquè qualsevol alcoià, independentment del barri on visca, dispose al seu abast per a de les dotacions mínimes necessàries que racionalment es puguen instal·lar –com les esmentades- per tal d’aconseguir una vida social digna. El govern municipal és el responsable de la qualitat de vida de tots els ciutadans i hauria d’invertir més en serveis públics que en autobombo o en publicitat inútil amb diners de tots els alcoians”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.