ImageEL BLOC DENUNCIA L’ÚS PARTIDISTA DE LA SIMBOLOGIA INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT

Paco Blay: "L’Ajuntament està fent en els temes de simbologia institucional un ús clarament partidista i gens institucional”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat la seua protesta per l’ús sistemàtic dels anuncis i símbols oficials que fa el govern municipal.

La protesta del BLOC ve motivada perquè entre tantes banderes i banderoles que pengen per tot Alcoi arran el 750 aniversari de la carta Pobla, no hi ha cap de la Senyera d’Alcoi que es va aprovar com a oficial per unanimitat precisament per a simbolitzar i celebrar l’esmentat aniversari de la fundació. “És molt estrany que després d’haver aprovat en Ple com a bandera oficial d’Alcoi la quatribarrada amb els dos escuts, basant-se en els estudis de l’expert en vexilologia Josep Tormo Colomina, no aparega en cap lloc de la ciutat excepte en el pal del balcó, quan tota la ciutat té banderoles i banderes de tot tipus. Més encara, acaben de penjar més banderoles del balcó de l’Ajuntament i tampoc en cap d’ells hi figura la senyera d’Alcoi, tot i ser molt variat el repertori penjat, tant pel que a la representació com als colors i els dissenys. Un oblit tan greu no pot ser fruit d’una casualitat, sinó que la sospita de què es tracta d’una decisió política és difícil de rebatre”.

Per altre costat, el portaveu del BLOC denuncia l’ús partidista que el govern municipal està fent amb diners de tots els alcoians al fer anuncis de dubtosa utilitat per al ciutadà (com els que diuen “Avanzando”, o sobre obres acabades o no fetes, o sobre altres temes que ja han tingut el seu tractament informatiu) però clarament dirigits a recordar de forma subliminal les bondats del partit en el govern. “La prova del que diem, afirma Blay, la trobem en què quan el color oficial del PP era el blau, en blau estava tot el fons dels anuncis en la premsa gràfica; i ara que el PP ha canviat el seu color oficial al carabassa, en carabassa apareix el fons dels anuncis indicats, repetim, sense altre interès públic o social que la promoció del partit del govern o transmetre una imatge positiva del PP. I amb diners de tots els alcoians, quan en realitat, a criteri del BLOC ho hauria de pagar el Partit Popular dels seus propis recursos i fons, no l’Ajuntament, que és de tots”.

Blay recorda així mateix que “hi ha una llei estatal que prohibeix específicament finançar amb fons públics campanyes i anuncis públics dirigits exclusivament a exaltar o recordar les bondats de la gestió de qualsevol organisme públic (local, autonòmic o estatal). A Alcoi en canvi, i malgrat la llei, estan fent-se contínuament anuncis d’aquesta mena: a més del llibre de fotos de l’alcalde (que va costar prop d’un milió de les antigues pessetes), estan utilitzant les “llençolades” caríssimes que es pengen alguns edificis en obres, anuncis en premsa gràfica i falques de publicitat encoberta. Tot plegat costa molt milions de pessetes, que podrien destinar-se a altres necessitats socials o culturals. Els anuncis del govern municipal del PP no sols no són necessaris sinó són perfectament inútils per als interessos generals de la ciutadania”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.