ImageEL BLOC PROPOSA QUE ES REVISEN ALGUNES VORERES QUE ESVAREN MOLT QUAN ESTAN BANYADES

Paco Blay: “Després de les últimes pluges, alguns veïns han detectat que algunes voreres esvaren molt. El govern municipal hauria de tindre-ho present per a fer les actuacions escaients”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay ha manifestat que els veïns d’alguns carrers d’Alcoi s’han queixat perquè les voreres del seu carrer s’esvaren molt; situació que després de les últimes pluges s’ha fet més palés i agreujat, propiciant alguns esvarons que en principi no han revestit gravetat, però podria algun dia tenir efectes lamentables.

 

Segons el portaveu del BLOC, sembla que el sistema dels rajols del terra, o el model mateix dels rajols, o qualsevol altra circumstància -també alguns ferros dels passos rebaixats per a discapacitats de la Zona Alta esvaren quan estan banyats-, el fet és que alguns carrers no tenen la seguretat per al vianant que caldria que tingueren, per les raons tècniques que siguen. El fet és encara més perillós perquè la majoria dels vianants que han tingut problemes solen ser -però no exclusivament- persones majors; i és especialment rellevant el problema de seguretat si els carrers tenen pendent (i no en són pocs a Alcoi).

Segons el regidor, els carrers que de moment li han informat els veïns que han tingut més d’un esvaró són Isabel la Catòlica, Reconquesta, Sant Joan, Barranquet de Soler, Maulets i el Centre (Sant Nicolau sobretot).

 

El regidor considera que, “a més de què els tècnics municipals haurien d’estudiar la situació i veure quines solucions ràpides s’adopten perquè és un problema real de molts ciutadans, en els plans d’obres que vagen abordant-se per a la ciutat i que s’han anunciat (Zona Alta, Entença, Zona Nord), que es tinga en compte aquesta circumstància per a què se subsane d’entrada aquests situació i es posen les retjoles de qualitat i de manera que eviten els esvarons. Seria una llàstima que es portara a terme una gran inversió en la ciutat arreglant carrers i voreres, i un detall tan important per la seguretat dels vianants -ara que tothom insisteix en que cal caminar més- quedara desatés i n’hi haguera que corregir l’obra després de feta”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.