ImageEL BLOC PROPOSA LA CREACIÓ D’UNA MARCA TERRITORIAL DE QUALITAT LOCAL/COMARCAL PER ALS PRODUCTES AUTOCTONS

Paco Blay: “Tenim productes de qualitat -i els hauríem de primar- en Alcoi i en la nostra comarca per a poder crear una marca territorial que els identificara. El nom seria important, però s’hauria de pensar bé: l’Alcoià, la Mariola, les Valls…”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la conveniència de crear una marca territorial de qualitat que identificara en el mercat els productes autòctons de les nostres comarques. Lògicament s’hauria de fer una promoció per a donar garantia de què els productes que tenen eixa marca tenen la qualitat que s’exigeix.

Segons el portaveu del BLOC, tan a Alcoi com a la nostra comarca hi ha suficient nivell i varietat de productes de qualitat com per a crear una marca territorial pròpia que promocionara el nostre teixit productiu: “Entre els productes que caldria potenciar a incloure en aquesta marca de qualitat estarien, tant els productes tèxtils que han assolit un alt nivell de prestigi (teixits tècnics, confecció per a la llar, …),  com els relacionats amb la producció agroalimentària (oli, vi, mel, herbes, licors, fruits secs, conserves, mel-melades …) i l’artesania, de tantes possibilitats en Alcoi (entre altres, per la festa de Moros i Cristians i tot el “merchandising” que es podria i s’hauria de potenciar) i en els nostres pobles. Aquesta marca fins i tot podria incloure també la característica de “verd” o “ecològic” per a aquells productes que ho meresqueren”.

A criteri del regidor, el nom seria el problema menys important: podria ser una paraula o topònim que aglutinara un ampli ventall de municipis i que fóra emblemàtic en el parlar o sentit popular: Mariola, l’Alcoià, Serrella, les Valls, Barxell… Lògicament la confecció i detalls generals de la marca s’hauria d’estudiar bé, i per a això s’hauria de crear des d’instàncies públiques, privades o mixtes  (Cambra de Comerç, Cooperatives, agrupacions empresarials o gremials) una mena de Consell Regulador que determinara les característiques i els nivells de qualitat que haurien de tenir cadascun dels productes que vulgueren acollir-se a aquesta marca territorial.

“Una bona promoció de la marca seria al mateix temps una bona manera de potenciar la imatge exterior d’Alcoi i dels nostres municipis, la qual cosa podria servir de “marqueting” de tot el conjunt de la ciutat, que falta li fa”, afirma Blay.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.