ImageEL BLOC PROPOSA LA CREACIÓ D’UN SISTEMA D’INFORMACIÓ TURÍSTICA DESCARREGABLE EN EL MÒBIL PEL SISTEMA BLUETOOTH

Màrius Ivorra: “Seria un bon servei als turistes poder facilitar-los l’accés a tota la informació possible mitjançant el telèfon mòbil”

El secretari local del BLOC i candidat número 3 a l’Ajuntament d’Alcoi, Màrius Ivorra, proposa que s’impulse la creació d’un servei d’informació turística mitjançant el sistema Bluetooth que podria rebre el projecte el nom de “BluetoothALCOI” i que pretén facilitar al màxim l’accés a la informació turística d’interès (restaurants, hotels, botigues, fitxes de museus, monuments o edificis, …). Aquesta proposta serà presentada per Paco Blay en el pròxim Ple de l’Ajuntament.

Considera el secretari del BLOC que la dinamització del turisme de la ciutat es una qüestió que cal tractar amb més detall i planificació que l’actual política emprada pel govern local del PP. Segons el projecte global de turisme que el BLOC presenta en “Alcoi Futur – Projecte de Ciutat”, caldria disposar d’una infraestructura o xarxa global que possibilitara una informació ràpida sobre els llocs a visitar, on dormir, on menjar i on comprar, que té el turista quan visita la nostra ciutat, o per al propi alcoià, que no siga sols el típic fullet informatiu.
Donat que Alcoi està dins d’un projecte d’innovació tecnològica i d’accés a les noves tecnologies, des del BLOC proposen la posada en marxa del projecte BluetoothALCOI. “Consistiria el projecte en què una vegada arriben els visitants a l’oficina de turisme, es podrien descarregar una aplicació multimèdia, gratuïta, interactiva en els seus mòbils, mitjançant la tecnologia Bluetooth, que hui per hui està present en més del 80% dels terminals”, diu Ivorra.

D’aquesta forma els turistes quan estigen pels voltants dels edificis més emblemàtics com “La Casa el Pavo”, el Conservatori, l’Ajuntament o la Plaça de Dins, o pròxims a espais culturals com el Museu Arqueològic, Museu Alcoià de la Festa, el Refugi o els teatres Principal, Calderón o la Casa de la Cultura, i a paratges com la Font Roja, el Preventori, o Mariola, mitjançant punts de comunicació Bluetooth proporcionaria als turistes i a tots els alcoians que vullgen informació turística i cultural en diferents idiomes, informació sobre itineraris a realitzar, sobre parts dels edificis, informació sobre exposicions i horaris d’espectacles, així com informació sobre els transports urbans de la ciutat i la comarca i fins i tot telèfons públics d’utilitat.
Els emissors disposen d’una cobertura màxima de 100 metres, el contingut s’adaptaria al context on es situen, i òbviament esta tecnologia compleix totes les directrius de l’UE respecte a la privacitat en les comunicacions electròniques.

D’altra banda tota aquesta infraestructura es podria fer extensiva a les associacions de comerciants locals i/o comarcals per promocionar les seues ofertes o promocions especials. D’aquesta forma amb la contractació a entitats privades es podria finançar pràcticament en la seua totalitat.

Per a Ivorra, tot aquest projecte hauria d’estar liderat per empreses locals o empreses de fora que se’ls exigirà l’obertura d’oficines en el nou “Parc Tecnològic de L’Alcoià/Comtat – Illa de Rodes”, però sempre amb la col·laboració dels departaments escaients de l’EPSA.
Ivorra considera que “aquest projecte donarà la possibilitat de crear nous llocs de treball en el sector de les noves tecnologies, àmbit en el que els nostres joves estan sobradament preparats i evitant d’esta forma l’eixida de la gent més preparada en busca de llocs de treball a altres llocs”.

Aquesta tecnologia i tipus d’aplicació ja ha estat utilitzat amb èxit en diferents llocs (Barcelona, Circuit de la Comunitat Valenciana, Mc Donalds, Pans & Company…).

Màrius Ivorra. Secretari local del Bloc i candidat núm 3 a l’Ajuntament d’Alcoi.