ImageEL BLOC DENUNCIA L’ESCASSA PREOCUPACIÓ DEL GOVERN MUNICIPAL PER L’ESTÍMUL DE L'ECONOMIA

Paco Blay: “L’anunci del Sr. Alcalde de convertir en jardí i aparcament l’illa de Rodes o illa de l’auditori, és oblidar-se dels problemes econòmics de la ciutat. És millor ubicació per a l’aparcament, la placeta Jordi Valor o de les Paules”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera una irresponsabilitat l’anunci de convertir l’illa de l’auditori en un jardí i en un aparcament quan les notícies sobre l’atur són cada vegada més alarmants; en la comarca s’ha rebassat la xifra de 8.000 aturats i no sembla que el govern municipal es mostre preocupat o amb iniciatives que puguen contribuir a estimular el sistema productiu.

El portaveu del BLOC considera que després de set anys de govern de PP, i no haver portat endavant ni anunciat cap proposta o iniciativa sobre l’illa de Rodes, sorprèn ara que després d’anunciar el BLOC la seua proposta de convertir l’illa en un Parc Tecnològic per a albergar empreses relacionades en el sector terciari avançat, l’alcalde anuncie un aparcament i un jardí, quan seria molt més útil ubicar allí activitats productives. Per descomptat, el possible aparcament soterrani de l’illa podria servir per a les oficines o empreses que s’instal·laren en el recinte -i per als veïns també, clar-; però així la zona serviria per a fomentar riquesa, activitat, llocs de treball i vida urbana, i no solament aparcament. Pel que fa al jardí, no sembla en aquest moments tan urgent perquè està prop de la zona on ja existeixen zones verdes (Cervantes, el riu). Açò és fum, i res més; una forma de distraure l’opinió pública i amagar les pròpies limitacions d’idees”.

Blay insisteix que “la política municipal ha de buscar prioritàriament formes de crear riquesa i llocs de treball, estimulant la diversificació productiva, modernitzant els sectors tradicionals i facilitant la creació d’empreses dels diferents sectors de futur (terciari avançat, gestió mediambiental, assessories, gestió de cultura, agroalimentació…). I açò és ara més necessari que mai, ja que les notícies sobre desocupació no són precisament falagueres”.

Per altre costat, el regidor desconfia de la gestió de l’aparcament anunciat, perquè no voldrien trobar-se de nou amb un altre procés de privatització, que tant li agrada al PP, com els de la Rosaleda, el de la Uxola, o inclús l’Hospital d’Oliver, on s’ha reconvertit un espai públic, patrimoni de tots els alcoians, en un espai privat de negoci de particulars.

Blay considera, en aquest sentit, “que la necessitat crònica de places d’aparcament del barri de Santa Rosa quedaria millor servit si se’n construeix primer un en la placeta Jordi Valor o de les Paules, zona que queda envoltada d’edificis sense a penes aparcaments i amb molts guals per activitats terciàries (tallers, botigues…) que dificulten encara més l’aparcament dels veïns. Lògicament hauria de ser de promoció pública, com per exemple el del Camí-Músic Gonçal Blanes”. Els avantatges de la placeta en són vàries: es pot fer un doble accés d’entrada i d’eixida per dalt i per baix -des de la Via-, i a més es por construir sense a penes molestar el trànsit i els veïns durant l’obra.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.