ImageEL BLOC COMPARTEIX LA PREOCUPACIÓ PER LA CONSTRUCCIÓ D’UNA GASOLINERA EN L’ESPLANADA DEL FERROCARRIL, FRONT A LES CASES

Paco Blay: “És innecessari, i molest, la construcció i instal·lació d’un gasolinera dins del cas urbà d’Alcoi, a uns 200 metres de les més properes, per raons qualitat de vida urbana i de salut pública

 

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera legítima -i comparteix- la preocupació dels veïns per la construcció i instal·lació d’una gasolinera en la zona de l’esplanada del ferrocarril, en els carrers Tirant lo Blanc-Sant Lluís Bertran, és a dir en plena zona urbana, i a escassos 200 metres de les de Cotes Baixes i l’entrada a Alcoi.

El portaveu del BLOC recorda que una gasolinera és sempre una activitat molesta, pel trànsit col·lateral que genera -i més en aquest cas que inclou el projecte tenda i llavat de cotxes-, i nociva per les olors que permanentment desprenen. Indica també que les ciutats solament acullen en el seus casc urbà les estrictament necessàries, i solament quan es tracta de ciutats molts grans per tal que tinguen servei de subministrament els ciutadans i els professionals del trànsit urbà (repartidors, transportistes, taxistes….) que a penes ixen de la ciutat. I inclús en aquest cas, els veïns les veuen amb moltes prevencions per les molèsties i els perills que comporten en cas de produïr-se algun incendi.

Segons Blay, “no és aquest el cas d’Alcoi, el casc urbà del qual és més aviat reduït -des del punt de vista dels vehicles amb tracció mecànica-, i que a més té en els seus accessos per carretera servei suficient quasi en el límit del cas urbà (i una inclús tocant l’Avinguda del País Valencià). Concretament per la zona projectada, hi ha tres gasolineres en l’accés nord de la ciutat, a poc més de 200 metres. Per això considerem que donat el perill que entranya, les olors que desprenen i la intensificació del trànsit que l’activitat generarà, s’hauria d’anar amb molt cura i rigor a l’hora d’autoritzar l’esmentada gasolinera”.

El portaveu del BLOC indica així mateix que la millor solució seria que no s’instal·lara una activitat d’eixe tipus, i recorda per altre costat la necessitat de sòl dotacional per eixa nova zona d’expansió urbana, ja que les obres que estan duent-se a terme des de l’entrada nord i al llarg de l’esplanada del ferrocarril i el futur bulevard, a penes si té previst espai dotacional públic per als milers de ciutadans que poden viure en eixos edificis. Concretament en la parcel·la on es vol construir una gasolinera, podria posar-se una Escoleta o inclús un espai públic de què tan necessitat està el nostre municipi.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.