ImageEL BLOC LAMENTA QUE EN EL PLA PUBLICITARI D’INVERSIONS ESCOLARS A ALCOI S’HAGEN OBLIDAT DE L’IES “ANDREU SEMPERE”

Paco Blay: “És una vergonya que amb tants projectes de centres educatius que va anunciar el Conseller a Alcoi, no hi figurara per a res la reforma de l’Institut Andreu Sempere, que falta li fa després de més de 25 anys sense que la Conselleria haja fet a penes res al respecte”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera lamentable que en la darrera visita electoral del Conseller d’Educació a Alcoi, en la qual va anunciar molts projectes d’edificis educatius que fa anys que estan esperant la seua construcció, no incloguera el projecte de reforma de l’Institut de Batxillerat “Andreu Sempere”.

Blay recorda que l’edifici de l’IES “A. Sempere” porta més de 25 anys prestant servei a la ciutat, temps suficient per a sofrir desperfectes i necessitar una intervenció en profunditat, però l’administració encara no ha invertit a penes dinés per a procedir a eixa reforma i reparació general dels elements que, per l’ús normal, sofreixen algun tipus de deteriorament. “De fet, la comunitat educativa ja s’ha queixat de forma discreta per aquestes necessitats. Però fins el moment no ha hagut cap moviment en aquest sentit. I l’oblit del Conseller en la seua visita, fa pensar el pitjor”.

El portaveu del BLOC se solidaritza amb la comunitat educativa de l’IES “A. Sempere” i exigeix que el més aviat possible s’elabore un projecte de reforma -i de remodelació si fóra precís- i es consigne la partida pressupostària corresponent. “Hem de tenir present que no solament per l’ús ordinari sorgeixen desperfectes, sinó que a més a més la construcció del Centre -a principis dels anys vuitanta- responia al Pla d’Estudis vigent aleshores, ben diferent a l’actual, i per tant l’edifici a penes ha tingut intervencions per tal d’adaptar-lo als nous models educatius dels darrers anys”.

Acaba el seu escrit el regidor del BLOC afirmant que “el claustre de professors està impartint les seus classes amb gran professionalitat, malgrat les mancances del Centre, i dotant-se d’una gran dosi de paciència per servir millor l’alumnat. Però hora és ja que l’administració assumesca les seues responsabilitats, faça menys publicitat de la campanya “crea escola” i es preocupe per mantenir tots els centres en perfectes condicions, cosa que en l’A. Sempere no ha ocorregut fins ara. No oblidem que l’educació és un dret fonamental reconegut per la Constitució, i per tant té caràcter de prioritari a l’hora de planificar les obligacions de l’administració de cara a vigilar que aquest servei bàsic de tota societat moderna es produesca en les millors condicions possibles”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.