Pacte per l’esport

ImageEL BLOC PROPOSARÀ UN GRAN PACTE PER L’ESPORT ALS ALTRES PARTITS

Rafa Carbonell “Per a nosaltres, l’esport és molt important per a la qualitat de vida dels ciutadans, i hauria de tenir una gestió més autònoma i un percentatge dels pressuposts municipals entre el 7 i el 10 %”

El candidat núm. 2 pel BLOC, i membre de la Junta de Govern del Centre d’Esports, Rafel Carbonell, considera molt important que en un tema tan important com és l’esport, considerat internacionalment com un dels índexs que marquen la qualitat de vida d'una societat, es gestione a partit d’un gran pacte entre els partits. Per això presentaran en el proper Ple a l’Ajuntament una moció en aquest sentit.

 Per al portaveu del BLOC en aquest tema, l’esport constitueix a més a més una forma diferent de viure, més saludable i alternativa, i també una bona manera de fer persones. Però també consideren que l'esport competitiu pot ser un reclam fantàstic per al turisme, un factor de benefici econòmic a potenciar, i un element de cohesió social i de pertinència fantàstic…

“Per aquests motius, afirma Carbonell, considerem que la gestió esportiva ha de deixar de ser l’assignatura "maria" per convertir-se en una de les prioritats d'una política social de progrés i moderna, com ho poden ser la sanitat, l’educació o les pensions. En aquest sentit, pensem que s’haurien de destinar, com a mínim, entre el 7 % i el 10 % del pressupost global municipal a la gestió esportiva. Actualment, se'n destina no arriba al 5 %. En números, seria de passar dels vora 400 milions de PTA actuals, a un mínim d'uns 600 a 850 milions. Es tractaria, doncs, de que es comprometérem, per damunt dels interessos partidistes, a no baixar mai del 7 %”. 

Per al representant del BLOC, les prioritats d’una correcta gestió esportiva hauria de passar, entre altres, pels següents extrems mínims:

-Que el Centre d'Esports fóra la regidoria d'Esports de facto (l'única veritablement participativa), que gestionara la totalitat dels diners i que modernitzara la seua organització de manera que funcione com l'òrgan esportiu que una ciutat de més de 60 000 habitants mereix.

-Que el foment de l'esport de base esdevinguera una prioritat (potenciació i millora de les escoles municipals, formació de monitors, cursos, jornades esportives, congressos…).

-La realització d'un Pla d'Instal·lacions que atenguera a les necessitats prioritàries de les diferents modalitats esportives.

-Potenciació de l'esport d'elit, tant col·lectiu (CE Alcoyano, Enrile, Bàsquet Femení Alcoi…), com individual.

Acaba la seua nota Rafel Carbonell concloent que “tot açò requereix un consens entre tots els grups polítics, per tractar-se d’un tema important per la ciutat, i per això proposem des del BLOC un pacte per l’esport, que consistiria en comprometre’s a què que l’Ajuntament destine d’un 7 a un 10 % dels pròxims pressuposts municipals per a l’esport, en la línia indicada”.

Rafa Carbonell. Portaveu del Bloc al Centre d’Esports d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *