El PP no ha creat sòl industrial

ImageEL BLOC DENUNCIA L’ESCÀS SÒL INDUSTRIAL CREAT PEL PP D'ALCOI EN SET ANYS DE GOVERN

Paco Blay: “Per molt que se’ls òmpliga la boca ara parlant d’indústria, la realitat és que en set anys de govern, el PP no ha fet a penes res per crear sòl industrial”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat el que considera una política de quasi inoperància en matèria de creació de sòl industrial durant els sets anys de govern a la ciutat d’Alcoi, malgrat ser una necessitat constantment reclamada pel sector empresarial.

 

El portaveu del BLOC considera  l’èmfasi que  el PP mostra sobre el tema quan afirma que el seu propòsit és “indústria, indústria i indústria”, en realitat són paraules buides, ja que la realitat és que en set anys de govern, no han fet a penes res pel que respecta a la creació de nou sòl industrial. La valoració que fa el regidor del BLOC és la següent: els pocs més de 100.000 metres que exhibeixen (els del “Clérigo”), estaven ja programats d’abans, i són ben pocs per a un balanç de set anys; el polígon de la Canal està totalment parat (i no per culpa de l’oposició: han gaudit de quatre anys  amb majoria absoluta); els empresaris del polígon Santiago Payá es queixen de dolentes dotacions (set anys després!); s’han negat sistemàticament a calcular els metres quadrats que podrien eixir a un costat i altre de la futura autovia (proposta del BLOC), per saber-ho almenys i decidir en conseqüència; etc.

 

La llàstima de tot açò –afirma Blay–, és que des de l’any 2.000 hi havia estudis (el famós Gea21) que, en síntesi, considerava com alternatives més viables per a Alcoi (descartada la Canal pel perill de contaminació de l’aqüífer del Molinar, d’on bevem la majoria dels alcoians), les següents: la “solució sud” (per la zona de Batoi), la ladera de Pagos-Rambla Baixa i buscar mancomunar sòl per a les indústries del ram de l’aigua”.

 

El regidor del BLOC recorda que el redactor del nou PGOU ha reconegut recentment en la seua proposta que el sud i Rambla Baixa són viables per a sòl industrial. Per això lamenta que en aquests set anys no s’haja fet res de res en eixos llocs.  Hem perdut set anys preciosos, anys de rellançament de l’economia i de reconversió d’alguns sectors! És a dir, que en matèria de sòl industrial –que tant reclamen els empresaris, amb raó, i tan necessari per a crear llocs de treball–, estem quasi exactament igual que quan començà a governar el PP. Ha tingut inclús una oportunitat d’or amb una majoria absoluta i l’ha desaprofitat! Per tant les afirmacions sobre faena i sòl industrial són senzillament una cortina de fum per a ocultar les seus limitacions i contradiccions”.

 

Des del BLOC recorden que una de les contradiccions més clares del PP està en què ara parlen “d’Alcoi capital” quan, a més que  s’han negat sistemàticament a constituir la mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, o i a impulsar l’eix econòmic Alcoi-Cocentaina-Muro,  i ni tan sols han establert contactes formals amb els pobles veïns en aquesta línia.

 

La veritat és que en el BLOC estem molt decebuts del PP perquè, tot i actuar nosaltres durant aquesta legislatura amb total lleialtat amb els problemes del poble, proposant moltes iniciatives de desenvolupament econòmic, a ninguna ens han fet cas: polígon en la Rambla Baixa, impulsar la modernització dels sectors tradicionals (a partir d’un Parc Tecnològic a l’illa de Rodes i la connexió amb la Universitat), propiciar la diversificació productiva  afavorint empreses relacionades amb els sector terciari avançat i impulsant  les de gestió mediambiental, de serveis associats, les agroalimentàries, les vinculades a l’artesania, la cultura, el turisme, l’oci, etc”, afirma Blay.

 
El portaveu del BLOC recorda així mateix que en en el seu projecte de ciutat, titolat Alcoifutur, presentat i publicat en novembre passat, es proposa un objectiu central -fer d’Alcoi la capital de l’interior valencià-, altres objectius a llarg termini i sis línies estratègiques a seguir, concretades en dues-centes iniciatives.

 
I acaba Blay la seua nota dient: “Però el nostre projecte té una condició: que ho hem de fer entre tots. Sembla que el PP vol fer-ho tot sol. I així li ha anat: el balanç real en aquesta matèria no pot ser més pobre, malgrat la publicitat que fan amb diners de tots els alcoians. El BLOC, per contra, compta amb tots”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *