TV3 – Tancament repetidor de la Carrasqueta

ImageEL BLOC S’UNEIX A L’ACTE CONTRA EL TANCAMENT DEL REPETIDOR DE TV3 EN LA CARRASQUETA

Paco Blay: “Ha estat una jornada memorable, malgrat una pluja intensa que en ha deixat a tots xopats, i el BLOC volia demostrar el seu rebuig a una mesura tan antidemocràtica com autoritària

El BLOC ha estat també present en l’acte de protesta contra l’orde de clausura del repetidor de TV3 a la Carrasqueta, junt a tres-centes persones més. La intensa i persistent pluja que ha caigut avui al cim de la Carrasqueta entre les deu i mitja i les dotze i mitja no ha estat argument suficient per a fer desistir als representants de la formació nacionalista per a acudir a donar recolzament al dret dels valencians a rebre un senyal que de televisió que manté viva la flama de la llengua i manté un nivell professional i de servei per als ciutadans més que satisfactori.

Ha hagut moments d’incertesa perquè, en un principi, els funcionaris de la Generalitat, donada la gentada que s’ha aplegat i vist que no podien accedir a la caseta per a clausurar l’emissor, han marxat. Però han tornat poc després amb reforços de la Guàrdia Civil, se suposa que perquè els ajudaren a forçar l’accés als aparells. Però la forta resistència dels assistents en la porta –i dins del recinte– els ha fet desistir a tots; i sense cap tipus d’incident ni violència, han renunciat a desconnectar el senyal i alçar acta dels fets davant el representant d’Acció Cultural, Eliseu Climent. Lògicament, amb la satisfacció dels presents. 

El BLOC volia, amb la seua presència, manifestar el seu rebuig a una mesura tan antidemocràtica com limitadora de la llibertat d’expressió. Entre els membres que van estar en el repetidor hi ha havia directius i representants de les diferents comarques valencianes –alacantines sobretot–, entre els quals destaquem el secretari general del partit, Enric Morera, el candidat a les Corts valencianes per Alacant, Dimas Montiel, així com membres de l’executiva d’Alcoi i candidats per a les pròximes eleccions municipals com Paco Blay, regidor i candidat a l’alcaldia, Màrius Ivorra, Secretari local, i Rafael Terol, membre de l’executiva.

Els directius del BLOC insisteixen en què amb aquest intent de tancament el que mostra el PP és la forma tan dolenta amb que conviu amb la democràcia i el pluralisme, i la dificultat enorme que té per a suportar la crítica i la discrepància, volent acabar amb ella per la via de l’autoritarisme. 

Per a Morera, “aquesta decisió, junt a moltes altres com les d’urbanisme, agricultura, medi ambient, educació, sanitat, etc. confirma la necessitat de què el proper dia 27 es produesca un canvi en la Generalitat i en molts ajuntaments. I a més dóna la raó a la campanya que el BLOC va encetar fa temps, ‘adéu PP’, en el sentit que la gestió del PP ha estat nefasta per als interessos generals dels valencians, ja que solament s’ha preocupat pels interessos particulars d’uns pocs: els promotors urbanístics i les empreses privades sanitàries. En definitiva, els interessos o plantejament electorals del PP no poden estar per damunt dels interessos dels ciutadans”.

Per la seu part, Blay insisteix en el fet que “és incomprensible –i per tant intolerable- que els temps tecnològiques que vivim, en els quals tothom pot disposar d’antenes parabòliques i d’Internet, on la informació i les imatges circulen lliurement per tot el món, el PP valencià vulga impedir l’arribada de la senyal de la televisió pública d’una comunitat autònoma germana i que emet en la nostra llengua, i que a més està fent un esforç per integrar en el seu llenguatge estàndard les diferents variants (de fet hi treballen actors i periodistes valencians)”. 

Finalment, Màrius Ivorra recorda que “el PP vol privar als valencians d’una televisió que fa el seu servei als ciutadans de formació, informació i entreteniment. Pel que es veu, el PP solament és partidari del pensament únic i vol impedir, per damunt de tot, la pluralitat, el debat i que els valencians se n’adonen que és possible una televisió pública de qualitat i en la nostra llengua”.

 

Màrius Ivorra.                                                                                                          Paco Blay.

Secretari Local                                                             Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

 

 

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *