ImageEL BLOC PROPOSA, AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL D’INTERNET, QUE TOTA LA CIUTAT TINGA UNA COBERTURA DE XARXA WIFI

 Paco Blay: "Volem que des de qualsevol lloc d’Alcoi es puga connectar sense cables a Internet, incloent parcs públics, espais comuns, domicilis, empreses i oficines. També es podran habilitar alguns punts de la ciutat gratuïts”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi i candidat a l’alcaldia, Paco Blay, i a propòsit del dia mundial d’Internet, informa que si entren a governar treballaran per establir en tota la ciutat una xarxa de connexió a Internet per la tecnologia WIFI -sense cables- (wireless fidelity).

El regidor recorda que aquest sistema de connexió ja funciona amb èxit per tot arreu i són bastant els alcoians que ja l’utilitzen. Però ara es tractaria de què tota la ciutat tinguera instal·lada una xarxa de connexió, de manera que des de qualsevol punt  d’Alcoi es poguera connectar a Internet sense necessitat de cables. Aquesta tecnologia permetrà que en els parcs, en els domicilis particulars, en les cases, en les oficines, en les empreses… puga haver connexió a internet sense necessitat de connexió per cable.

Blay proposa així mateix que “des de l’Ajuntament establirem alguns punt de la ciutat on la connexió wi-fi serà gratuïta, com podrien ser les biblioteques públiques, algunes associacions de interès social sense ànim de lucro (com col·lectius veïnals, centres socials o altres) i centres educatius”.

El candidat a alcalde d’Alcoi recorda així mateix que “aquesta proposta està en relació amb el projecte del BLOC d’ubicar en l’lla de l’auditori -antiga fundició de Rodes- un Parc Tecnològic per a dinamitzar a Alcoi l’anomenada societat del coneixement i facilitar la instal·lació d’empreses tecnològiques així com impulsar la transmissió de les noves tecnologies a les empreses que ho desitjaren”.

Per altre costat, aquest tindria efectes multiplicadors sobre la faena dels nostres joves titulats, ja que no haurien de marxar fora de la ciutat a desenvolupar la seua vida professional sinó que amb inversions d’aquesta envergadura els nostre joves universitaris trobarien faena i de futur en la nostra ciutat.