Augment places ensenyament en valencià

ImageEL BLOC EXIGEIX UN AUGMENT DE PLACES D’ENSENYAMENT PÚBLIC I EN VALENCIÀ

Rosanna Valls: “Cal garantir el dret de les famílies d’escollir un ensenyament públic de qualitat i en valencià

El curs passat molts pares i mares a l’hora de matricular els seus fill i filles per primera vegada en una escola pública i en valencià al seu barri van veure amb sorpresa que allò que hauria de ser un dret es convertia en un malson, sense rebre cap solució satisfactòria per part de les administracions responsables. Les opcions que se’ls donaren van ser variades: des de  matricular-los en un altre barri, matricular-los en un centre concertat, o deixar-los en les escoletes — privades, és clar, perquè són les úniques que tenen oferta fins als 5 anys.

 

Ha passat un any i sembla que cap de les administracions implicades haja fet res per solucionar aquesta situació, per la qual cosa ens trobem que comença un nou procés de matriculació amb unes perspectives pitjors que l’any passat perquè, a falta de saber a hores d’ara la demanda de places en Infantil de 3 anys, hem d’afegir que en Infantil de 4 anys no hi ha en tot Alcoi cap plaça pública d’ensenyament en valencià vacant per a les sol·licituds que es puguen presentar.

 

Per tot açò el BLOC reclama que es done una solució satisfactòria a les famílies afectades. Ara bé, considerem que ha arribat ja el moment de planificar a curt i a mitjà termini quines són les necessitats reals de places a la ciutat, per zones, i reservar urgentment sòl dotacional als diferents barris per a la construcció de noves escoles públiques que garantesquen a les famílies el dret d’escollir per als seus fills i filles un ensenyament públic de qualitat i en valencià.

 

Rosanna Valls. Núm. 7 de la llista del BLOC.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *