Incentius per empreses R+D+I en energies renovables

ImageEL BLOC INCREMENTARÀ ELS INCENTIUS A LES EMPRESES QUE INVERTISQUEN EN R+D+I I EN ENERGIES RENOVABLES

Paco Blay: "Apostem per la implantació d’una xarxa de vivers d’empreses adreçades, sobretot, als joves emprenedors, dins d’un pla valencià d’estratègia industrial"

El regidor del BLOC i candidat a l’alcaldia d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat la seua preocupació per la situació de la indústria en les nostres comarques (el tèxtil de les comarques centrals, la joguina de les Foies, la sabata del Vinalopó…) i ha expressat la necessitat d’enllestir tot un paquet de mesures per a abordar-la: un pla valencià d’estratègia industrial, un increment dels incentius a les empreses que invertisquen en R+D+I i la i la implantació d’una xarxa de vivers d’empreses adreçades, sobretot, als joves emprenedors.

 Per al portaveu del BLOC, el govern del PP ha volgut, reiteradament, obviar este tema negant l’existència de la crisi, i intentant posar pedaços en forma de subvencions parcials; però esta no és la solució. Els pressupostos de la Generalitat per a 2006, per exemple, dediquen un escassíssim 2’25% del total de despeses a la política industrial, internacionalització, investigació i transferència tecnològica, quan ha gastat sumes astronòmiques en events de dubtosa rendibilitat econòmica i social (viatge del Papa, Palau de les Arts, Alonso corrent pels carrers…).

En una economia cada vegada més globalitzada, l’única eixida per a la indústria valenciana en general, i la de les nostres comarques en particular, és l’especialització i la qualitat, i això només és possible a través de la modernització, de la recerca, de la innovació. I açò suposa i necessita inversions de tota mena. Una indústria moderna, respectuosa amb el medi i tecnològicament avançada és garantia de competitivitat i d’ocupació de qualitat. Però no ho poden fer els empresaris tot sols., ni pot recaure sobre ells tota la responsabilitat.

La Generalitat té, en aquest sentit, un important paper a jugar, ja que depén de l’administració (en menor mesura, la local també hi pot jugar el seu paper):

incrementar les relacions entre les universitats i les empreses i assegurar la transferència de recursos de la investigació.

donar suport a les investigacions que poden ser aplicables al món de la indústria.

incentivar les empreses que invertisquen en R+D+I, en energies renovables, en modernització d’infrastructures, en formació dels seus treballadors…

Per al portaveu del BLOC, el nostre País no es pot permetre el luxe d’”exportar” llicenciats universitaris i enginyers mentre les nostres indústries no són capaces d’adaptar-se als reptes de la nova economia global. En Alcoi la situació és cada vegada més sagnant, i molts joves se n’han d’anar a buscar feina fora. Canviar eixa situació és responsabilitat de la Generalitat, i no es pot deixar a la voluntat dels empresaris exclusivament.

Des del BLOC apostem perquè la Generalitat prenga la iniciativa, amb la col·laboració de les administracions locals, i es comprometa de manera efectiva en la modernització i viabilitat de les indústries valencianes a través de diferents mecanismes:

§    Posada en marxa d’un Pla Estratègic que analitze la situació del sector, que plantege objectius, pressupostos i calendaris d’actuació. En eixe sentit, és fonamental ordenar el desenvolupament industrial i que estiga en relació amb el desenvolupament urbanístic (no té sentit, per exemple, que cada poble haja de tindre el seu polígon industrial amb les mateixes xicotetes indústries que el poble que està al costat)

§    Refundació de l’IVEX per convertir-lo en un instrument realment útil de promoció de les nostres petites i mitjanes empreses en l’estranger.

§    Implantació d’Instituts Tecnològics que responguen realment a les necessitats i objectius de les indústries valencianes i en els quals tinguen presència les universitats i els centres de recerca. Per exemple, es podria potenciació l’IMPIVA, descentralitzant la seua ubicació i situant-lo en Alcoi, per a reforçar el seu lloc central.

§    Generalització d’una Xarxa de Vivers d’Empreses locals i altres iniciatives per donar suport a petites iniciatives empresarials, especialment aquelles proposades per joves, dones i persones immigrades, i les que aposten per la indústria tecnològica, l’agroalimentària o per l’ús d’energies renovables, per l’aprofitament industrial dels residus, l’artesania…

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *