Oficina PROP completa en Alcoi

ImageEL BLOC PROPOSA UNA OFICINA PROP COMPLETA EN ALCOI

Paco Blay: “En municipis de menor volum d’habitants ja funciona amb èxit, i en Alcoi solament és oficina receptora de documents”

El regidor del BLOC i candidat a l’alcaldia d’Alcoi, Paco Blay, ha proposat que es cree en Alcoi una Oficina PROP en Alcoi, millorant els serveis que actualment presta el registre del propi Ajuntament, que tot i fer d’oficina receptora de documents, es veu de vegades saturada de faena.

Les oficines PROP es van crear precisament per a facilitar les relacions entre l’administració i els administrats per la via de la informació i la tramitació de documents públics de tota mena: estatals, autonòmics i municipals. Les oficines PROP disposen de personal especialitzat en els tràmits burocràtics de l’administració i, al mateix temps, disposen de tot tipus de documentació per ser tramitats cap a qualsevol administració.

En algunes ciutats inclús, l’oficina s’ha ubicat en un barri situat allunyat del propi ajuntament o d’altres oficines públiques per tal de donar servei a la població. En el cas d’Alcoi, tot i que el registre de l’Ajuntament rep tot tipus de documentació pública, de vegades es troba saturada i convindria descarregar-la de faena situant. I més si tenim en compte que una Oficina PROP és també generadora d’infornmació sobre temes públics i tramitacions.

Per això és convenient que s’amplien les funcions actuals i, sobretoto, que es cree una nova oficina PROP en l’altre extrem de la ciutat, la Zona Nord, que evitaria molts desplaçaments cap al Centre, amb l’única finalitat de tramitar documents.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *