ImageEL BLOC EXIGEIX UN AUGMENT DE PLACES PÚBLIQUES D’ENSENYAMENT EN LES ESCOLETES

Paco Blay: “Cal garantir el dret de les famílies d’escollir un ensenyament públic de qualitat i en valencià. Per això ens solidaritzem amb el comunicat de l’AMPA del Jesuset del Miracle i amb tots els pares que desitgen plaça en escoleta pública”

El regidor electe del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat el que considera una greu deficiència de places públiques en les Escoletes d’Alcoi per a les edats de 0-3 anys, trobant-se altra vegada els pares i mares amb el mateix problema de sempre: o que s’han augmentar les ratios, amb l’evident pèrdua de qualitat en l’ensenyament en una edat tan delicada per a la seua formació i socialització, o s’han d’enviar els xiquets cap a altres centres privats, que no és l’opció dels pares.

Per aquests motius, el regidor del BLOC manifesta la seua solidaritat i recolzament a la queixa del pares i mares de l’AMPA del Jesuset del Miracle en el sentit que exigeixen més places públiques en Escoleta Infantil, rebutjant les desafortunades declaracions de la regidora d’Educació que pretén dirigir als xiquets que es queden sense plaça cap altres centres privats, contra els quals el BLOC no té res en contra, però que no respecta l’opció dels pares.

Així mateix, continua el regidor, “parlar com fa la regidora de preu i d’hores -més cara la pública i menys hores- en eixa etapa és ofensiu per als pares que consideren que el més important és el bon funcionament del servei educatiu, i per això consideren que els professionals de les públiques compleixen sobradament les seues obligacions i treballen a plena satisfacció dels pares. El problema està en l’augment de la ratio que cada any va fent-se, en detriment de la qualitat de l’educació, i en oferir places d’Infantil en un tipus de centre que els pares no han triat”.

Per això el BLOC considera que la política educativa del govern del PP és cada vegada més deficient ja que no ha creat en set anys de govern cap escoleta pública nova, sent així que any rere any van apareguent noves necessitats i s’han demanat insistentment escoletes noves (en l’Eixample i Zona Nord). Escoletes que són sistemàticament rebutjades. La resposta que ara està donant el govern del PP és senzillament la contrària a la voluntat dels pares, derivar xiquets cap a guarderies privades, i amb arguments molt poc consistents.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.