ImageEL BLOC MANIFESTA LA SEUA SATISFACCIÓ PER L’APROVACIÓ DE TOTES LES SEUES PROPOSTES EN EL DARRER PLE

Paco Blay: “No podem negar que estem contents perquè les tres propostes que des del BLOC  vam portar al darrer Ple de l’Ajuntament, una moció sobre el ferrocarril europeu Ferrmed i dos precs sobre Buidaoli i sobre reordenació del trànsit en els accessos a al polígon de Cotes Baixes, han estat aprovades sense cap problema”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la satisfacció de la seua formació política perquè en el darrer Ple de l’Ajuntament va ser aprovades les tres propostes que va presentar, amb les quals pot anar millorant la qualitat de vida dels nostres conciutadans.

La primera era una moció en la qual s’instava a l’Ajuntament d’Alcoi a no “perdre el tren” del futur per a la nostra àrea o corredor mediterrani, el projecte de l’associació sense ànim de lucre FERRMED, en fase d’estudi,  que uniria Algesires amb Estocolm i intentar que el seu traçat passe per Alcoi. Tots els grups polítics van aprovar, per unanimitat, els següents acords:

“1.- Que l’Ajuntament d’Alcoi faça els contactes necessaris amb la societat civil alcoiana (Cambra de Comerç, col·lectius empresarials, sindicats, Universitat…) per a buscar recolzaments davant FERRMED i aconseguir que el ferrocarril Algesires-Estocolm passe per Alcoi.

2.- Que una vegada fets els contactes necessaris, l’Ajuntament d’Alcoi sol·licite formar part de l’associació sense ànim de lucre FERRMED com a membre de ple dret i participar així en els estudis i debats.”

La segona proposta va ser un Prec per tal que el govern municipal intervenguera urbanísticament en la zona de Buidaoli, ja que quedava despenjada  entre dos zones ja urbanitzades, el riu i la zona de la Torre de Na Valora. La sensació d’abandonament, per haver encara abundants enderrocs, desaigües… donava mala imatge de la ciutat. El govern municipal va aprovar, doncs, el següent PREC (copiem literalment):

“Que es porten a terme en l’antic barri de Buidaoli les intervencions més escaients tant des del punt de vista urbanístic i  històric, com des del sanitari, turístic i social”.

Finalment, també va ser aprovar un Prec per tal que es reordene el trànsit en els accessos al polígon de Cotes Baixers, on hi ha un parell de “punts negres” que s’haurien de resoldre de manera urgent per les dificultats de circulació a certes hores. Concretamet el govern va aprovar el següent Prec:

“Que s’inicien els tràmits i estudis previs per tal de resoldre en el menys temps possible el problema dels accessos i creuaments al polígon de Cotes Baixes”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi