ImageEL BLOC DEMANA QUE EL GAS CIUTAT ARRIBE A TOTS ELS LLOCS D'ALCOI

 Prec que el Grup Municipal del Bloc farà en el pròxim Ple, demanant l'ampliació de la xarxa i uns  criteris d'universalització del servei de gas.

És cert que l’arribada del gas natural a la nostra ciutat va suposar un avanç en la qualitat de vida i en la reducció de gasos contaminants. Donar facilitats a l’empresa subministradora és doncs perfectament comprensible pel que suposa de millora de la nostra ciutat, tant per a ús domèstic com fins i tot industrial.

Però no és menys cert també que, donades les circumstàncies, pot ser considerat en l’actualitat -en una societat avançada- un servei bàsic per al ciutadà, com pot ser l’aigua potable, l’electricitat i la línia telefònica. En aquest sentit, hem de recordar que molts veïns d’Alcoi, malauradament, no tenen possibilitat d’accedir a aquest servei. I no es tracta de zones allunyades del casc urbà, sinó de carrers i barris perfectament consolidats des del punt de vista urbà com poden ser part del carrer Sant Nicolau, barri la Sang, carrer Sant Francesc, part del carrer Carretera del Molinar, entre altres.

Són molts els ciutadans que han fet arribar la proposta, i en el BLOC hi estem d’acord, de que donat que l’empresa subministradora ha d’utilitzar el subsòl de la ciutat per construir la xarxa de subministrament, se la podria obligar a ampliar la seua xarxa en la ciutat per tal que arribara als llocs que encara no ha arribat i que hi haja interès per part dels veïns. Una cosa per l’altra. És a dir, que si l’empresa subministradora té objectius i plantejaments empresarials legítims, el govern municipal hauria d’exigir a l’empresa, com a contrapartida, que les seus activitats arribaren a tots els ciutadans, barris i carrers, i no solament a aquells que li resulten rentables per a l’empresa.

Sabem, per altre costat, que en algun moment l’empresa s’ha negat a donar gas a alguns domicilis perquè en la casa solament ho havia sol·licitat un veí, circumstància aquesta que també s’hauria de corregir.

És per tot el que s’ha exposat que el Grup Polític Municipal del Bloc Nacionalista Valencià a l’Ajuntament d’Alcoi formula el següent PREC

1.- Que l’Ajuntament d’Alcoi demane a l’empresa subministradora del gas natural que amplie la xarxa de distribució als barris i cases del casc urbà que encara no en tenen (part del carrer Sant Nicolau, barri la Sang, carrer Sant Francesc, part del carrer Carretera del Molinar, Capellà Belloch, etc.).

2.- Que l’Ajuntament d’Alcoi exigesca a l’empresa que subministre gas a tots els veïns que ho sol·liciten.

 

 

Francesc X. Blay Meseguer

Portaveu del Bloc Nacionalista Valencià