ImageEL GOVERN MUNICIPAL DEL PP ES DESENTÉN DE LES ZONES D’ALCOI QUE ENCARA NO TENEN GAS NATURAL

Paco Blay: “És una llàstima que les zones del casc urbà que encara no tenen gas, hagen d’esperar a tindre’n si a l’empresa li va bé o l’interessa, no si el demanen els veïns”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua decepció en la resposta que el govern municipal del PP ha donat a un Prec que ha formulat en BLOC en el Ple municipal, que literalment deia:

“1.- Que l’Ajuntament d’Alcoi demane a l’empresa subministradora del gas natural que amplie la xarxa de distribució als barris i cases del casc urbà que encara no en tenen (part del carrer Sant Nicolau, barri la Sang, carrer Sant Francesc, part del carrer Carretera del Molinar, Capellà Belloch, etc.).

2.- Que l’Ajuntament d’Alcoi exigesca a l’empresa que subministre gas a tots els veïns que ho sol·liciten”.

La petició del BLOC venia motivada perquè carrers i barris perfectament consolidats des del punt de vista urbà com poden ser part del carrer Sant Nicolau, barri la Sang, carrer Sant Francesc, part del carrer Carretera del Molinar, capellà Belloch, etc. no tenien accés a un servei tan important com el del gas.

Blay considera, i així ho manifestat en el Ple que, donades les característiques tècniques del gas i les circumstàncies actuals, la xarxa de distribució de gas natural pot ser considerat en l’actualitat -en una societat avançada- un servei bàsic per al ciutadà, com pot ser l’aigua potable, l’electricitat i la línia telefònica.

 Així mateix, i fent-se ressò d’algunes queixes de ciutadans, el regidor ha observat que, donat que l’empresa subministradora ha d’utilitzar el subsòl de la ciutat per construir la xarxa de subministrament, se li podria obligar a ampliar la seua xarxa en la ciutat per tal que arribara als llocs en què encara no ho ha fet, que siga tècnicament possible i que hi haja interès per part dels veïns. Una cosa per l’altra.

La resposta del govern municipal a aquesta petició ha estat decebedora per al BLOC, que considera que el PP es desentén del problema del ciutadans que encara no en tenen, de gas, al contestar que “la fulla de ruta de les instal·lacions de gas la determina l’empresa, i per tant no pensen fer cap pressió sobre ella ni se li pot obligar a canviar-la. Que autorització, per exemple, per al carrer Sant Nicolau ja la tenen, i l’instal·laran quan l’empresa vulga”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi