ImageEL BLOC ESTÀ ESPERANT EXPLICACIONS OFICIALS SOBRE LA PEATONALITZACIÓ DE LA PLAÇA DE FERRANDIZ I CARBONELL

Rafel Carbonell: “Hem demanat, pel conducte reglamentari, les raons i els informes que justifiquen una decisió que no veiem clara, però fins ara no hem rebut cap explicació oficial”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, ha manifestat la seua sorpresa perquè fins el moment present encara no ha rebut informació oficial de les raons que justifiquen la decisió del govern municipal de peatonalitzar la plaça de Carbonell i Ferrándiz, que des del BLOC veuen amb desconfiança.

Des del moment que es va produir l’aplicació de la mesura de prohibir el pas de vehicles de tracció mecànica per la plaça, el BLOC va presentar d’immediat en la Comissió Informativa corresponent la pregunta oportuna, per tal de conèixer amb rigor els autèntics motius, tècnics sobretot, que han aconsellat al govern municipal a prendre aquesta decisió, ja que els grups de l’oposició no han tingut informació ni oficiosa ni oficial al respecte. Concretament la petició que el BLOC ha formulat al govern municipal, encara per resoldre, deia:

“La premsa ha informat sobre la decisió del govern municipal de peatonalitzar la plaça de Ferrándiz i Carbonell, i d’introduir algunes novetats en el trànsit que han creat una certa inquietud en alguns veïns i en alguns usuaris dels serveis de la zona.

És per això que us traslladem el prec següent: Que ens doneu la informació detallada sobre la qüestió i que ens faciliteu els informes que s’han fet servir per justificar la mesura”.

El regidor del BLOC considera que la mesura presenta punt pocs clars i dubtes de si per resoldre un problema, en pot plantejar d’altres. Per exemple els carrers de retorn que s’han donat per al trànsit procedent de la Zona Alta, encara no estan operatius; tot el trànsit de la Zona Alta, de baixada i de tornada, es concentrarà en el carrer Sant Nicolau -carrer que necessita més d’alleugerir-lo de trànsit que de carregar-lo-; donar l’alternativa del carrer Sant Domènec per a baixar cap al carrer País Valencià no sembla correcte -és una carrer universitari i de connexió amb el  barri la Sang; etc. “Tanmateix, ens agradaria disposar dels informes oficials que avalen la mesura i poder debatre amb més fonament de causa”.

En relació al problema de la peatonalizació d’espais i carrers en la ciutat, Carbonell puntualitza  que “en principi ens sembla correcta per raons de sostenibilitat i de comoditat dels vianants, però s’ha de tenir en compte un estudi de mobilitat global de la ciutat per conèixer el lloc que ocupa en l’encaix general de la xarxa de carrers i espais públics, i tenir en compte també les circumstàncies concretes de la zona a peatonalitzar”.

 

Rafel Carbonell. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi