ImageEL BLOC SOSPITA QUE LA FÀBRICA EL SERPIS HA AMPLIAT ELS TALUSOS POSTERIORS SENSE PERMÍS I SENSE CONTROL ARQUEOLÒGIC MUNICIPAL

Paco Blay: “El fet que en dues Comissions Informatives hajam preguntat pel tema dels talussos i no ens hagen volgut donar informació en porta a pensar que és veritat i que l’Ajuntament ho tolera”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat la seua sospita que la fàbrica el Serpis ha ampliat  els talussos que té darrere, sense permís ni control arqueològic municipal.

El portaveu del BLOC basa la seua sospita en què ha preguntat en Comissió Informativa dues vegades, i no ha obtés cap tipus de resposta. Concretament en la Comissió Informativa d’urbanisme del 18 de setembre, el BLOC ja la va formular per escrit en temps i forma, i per tota resposta el president de la Comissió es va limitar a contestar que “desconocía el tema”, i que posava el problema en mans dels tècnics.

La segona vegada que Blay ho ha tornat a preguntar ha estat en la d’ahir, dia 23, en la qual s’ha repetit la mateixa pregunta que va quedar sense contestar en la Comissió anterior. Literalment deia:

<<1) En la darrera Comissió d’urbanisme, del passat 18 de setembre, vam formular les següents preguntes:

1.- Sembla que en el talús posterior de la nova ubicació de la fàbrica El Serpis, s’han portat a terme tasques d’ampliació del talús. De fet el talús està abancalat. Preguntem, doncs:  És cert? Tenia permís l’empresa? Hi ha hagut control arqueològic? Demanem còpia de tots aquests extrems i actuacions.

2.- L’impacte visual de l’esmentat talús és evident. En diverses Comissions s’ha informat que l’empresa tenia previst resoldre el problema mitjançant una actuació semblant a la del port d’Olleria. Quant pensa fer-ho?

Les resposta del regidor d’urbanisme van ser més o menys les següents: a la 1, que no sabia res, però que ho veuria. I a la 2, que ja s’havia registrat la proposta de l’empresa i que ho veurien. Seguim preguntant, doncs, les mateixes qüestions que en la darrera Comissió. >>

El representant del BLOC tampoc no ha obtingut resposta aquesta segona vegada, la qual cosa ha despertat la indignació del regidor del BLOC que qualifica d’autèntica desconsideració i falta de respecte no donar satisfacció a una pregunta, formulada dues vegades i en un mes i escaig entremig. Per aquesta raó, i coneguent la forma d’actuar del govern del PP, Blay considera que té tot el dret del món a sospitar que efectivament ha hagut ampliació del talús, que s’ha portat  a terme sense permís i, el que és més greu encara, sense control arqueològic, malgrat ser la mateixa empresa que va destrossar una necròpolis islàmica en la primera fase de les obres.

 

 Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi