Persones al municipi en l’umbral de la pobresa

ImageEL BLOC CONSIDERA QUE EL PP D’ALCOI NO VOL SABER QUANTA POBRESA HI HA AL MUNICIPI I PREFEREIX MIRAR CAP UN ALTRE COSTAT

Paco Blay: “El govern municipal del PP no vol saber quantes persones hi ha al municipi en l’umbral de la probresa perquè ha rebutjat una moció del BLOC que demanava que ho estudiara”

 

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat el seu disgust perquè el govern del PP no ha volgut portar endavant, a petició del BLOC, la realització, en col·laboració amb Cáritas, el Departament municipal de Serveis Socials i els organismes que es consideren escaients, d’un estudi/diagnòstic de les reals bosses de pobresa que hi ha al nostre municipi de cara a adoptar les mesures pertinents.

El representant del BLOC fonamentava la seua moció en el fet indubtable de l’existència en les nostres ciutats, i per tant també en Alcoi, d’autèntiques bosses de pobresa, és a dir de grups persones que viuen per davall de l’umbral mínim de subsistència, malgrat l’aparença de prosperitat i desenvolupament econòmic que un món globalitzat pot fer pensar.

Segons Blay, “no es tracta solament de detectar problemes d’exclusió social o de quantificar les famílies que viuen situació de marginalitat; aquests ja són tinguts en compte en general pels Serveis Socials de l’Ajuntament o ajudats per Càritas i altres organismes; es tracta sobretot d’averiguar on estan i quina és la situació de milers de persones, desconegudes i amagades –persones majors sobretot–, la renda i situació econòmica de les quals està molt per davall del que es pot considerar un nivell mínim”.

Blay recorda que segons d’Institut Nacional d’Estadística (INE) hi ha a tot l’estat un 19% de persones que estan en l’umbral de la pobresa, considerant aquesta una renta mínima de poc més de 6.000 euros anuals. I va recordar en el Ple del passat divendres, dia 21, que en alguns municipis de volum de població semblant a la d’Alcoi –uns 60.000 habitants–, com Paterna, ja han detectat més de 10.000 persones en eixe segment social i que per tant anaven aprendre mesures.

Per al regidor del BLOC, les xifres a Alcoi no seran segurament inferiors, donada la situació demogràfica i social de la població: prop d’un 15 % de persones majors de 65 anys, pensions baixetes… “De fet, afirma Blay, consultats els organismes i persones dedicades al problema de l’atenció social als més desafavorits, tots ens confirmen el mateix: a Alcoi hi ha famílies que ho passen malament des del punt de vista dels recursos mínims per a viure, i que hi ha segments socials en situació de pobresa extrema sobre els quals caldria actuar amb urgència”.

Segons el BLOC, per a poder actuar amb rigor i efectivitat, caldria disposar d’informació segura i fiable –l’estudi/diagnòstic esmentat–, per conèixer les autèntiques necessitats i les reals bosses de pobresa que hi ha al nostre municipi. Estudi que podria ser enllestit –o encarregat– per l’Ajuntament amb la necessària col·laboració dels organismes que se’n dediquen des de fa anys a reduir la misèria del nostre municipi i que estan en contacte directe amb les famílies respectives, com per exemple els propis Serveis Socials municipals o Cáritas.

Acaba la seua nota el regidor, fent una valoració de l’actitud del govern municipal: “Per la resposta negativa que va donar la regidora Lucia Granados, sembla que el govern del PP ha optat per mirar cap un altre costat i que prefereix desentendre’s del problema. L’argument que va esgrimir la regidora, en el sentit que l’Ajuntament ja té els seus propis Serveis Socials, resulta poc convincent perquè no totes les famílies que estan ocultes discretament en la seua pròpia pobresa estan detectades pels Serveis Socials, ni menys encara són usuaris d’aquests. Una mostra de l’escassa sensibilitat del PP en aquest tema, i més especialment en aquests dies de Nadal”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *