Convocatòria premis Agermanats 2007

ImageEL BLOC DE LA COMARCA CONVOCA ELS PREMIS COMARCALS “AGERMANATS 2007”

Rafel Carbonell: “Amb aquests premis es pretén reconèixer la labor de persones o entitats dedicades al servei cívico-cultural de la nostra societat”

L’Executiva Comarcal del BLOC de l’Alcoià-el Comtat-Les Foies de Castalla i Xixona ha decidit convocar una nova edició dels premis “Agermanats” per premiar i reconèixer la tasca de dedicació cívica i cultural a la nostra societat de persones i entitats que, amb esperit incansable i total entrega, han fet de la seua vida una tasca desinteressada d’estima a la seua terra, a la seua gent i a la seua cultura.

En aquest sentit, els premis Agermanats —el nom l’agafa bàsicament de la Segona Germania, que tingué un gran protagonisme a la comarca del Comtat en la darreria del segle XVII—, tindran dues modalitats: una a la trajectòria cívica i cultural d’una persona o entitat, que rep el nom de “Premi Agermanat”, i una altra de reconeixement al compromís amb el País Valencià i la seua llengua, cultura i defensa dels seus recursos i valors, que rep el nom de “Premi Ximo Llorca Pascual”. Amb aquest premi, segons Rafel Carbonell, secretari d’organització comarcal del BLOC, “es pretén també retre un homenatge permanent al nostre militant, ex-alcalde de Muro i incansable lluitador per les llibertats nacionals, que va faltar quan encara tenia moltes coses a fer i grans projectes per desenvolupar a la comarca i al País Valencià”.

Els premis s’atorguen cada any al voltant del 25 d’abril, però aquest any 2007 s’han ajornat al quedar la data habitual molt prop de les eleccions locals i autonòmiques i, per tant, podien veure’s o bé barrejats en una contesa que res a té a veure amb els premis, o bé quedar diluïts en la pròpia campanya electoral.

Un jurat de l’Executiva Comarcal del BLOC decidirà quines persones o entitats s’han fet mereixedores d’eixes distincions, a proposta dels col·lectiu locals, i en pocs dies faran pública la seua decisió. Els guardons seran lliurats a finals de gener en un sopar que tindrà lloc a Alcoi, a un restaurant de la ciutat, al qual s’espera que acudisca tota la militància del BLOC i els amics i simpatitzants, tant del BLOC com de tots aquells que vulguen acompanyar i solidaritzar-se amb els guardonats.

 

Rafel Carbonell. Regidor del Bloc a Alcoi i Secretari d’Organització Comarcal.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *