ImageEL BLOC CONSIDERA NECESSÀRIA  LA PUBLICACIÓ DE LES BALANCES FISCALS I PROPOSA UN GRAN PACTE D’ESTAT AL RESPECTE 

Rafael Climent: "La solidaritat interterritorial, entre Comunitats autònomes, s’ha de basar en la transparència i en la racionalitat  dels criteris de distribució, com la qualitat dels serveis que es presten. Proposem un gran pacte d’estat, durader, en aquest matèria ”

L’alcalde Muro i cap de llista al Congrés per Alacant per la coalició BLOC-Iniciativa-Verds, Rafael Climent,  ha defensat l’absoluta necessitat de què el govern central faça públiques les balances fiscals per tal d’actuar en el tema de distribució de càrregues i beneficis entre comunitats autònomes amb la major transparència i claredat possible per tal que no es produesquen greuges comparatius de cap tipus. “És el primer que demanarem i exigirem al govern –el que siga– quan arribem al Congrés després de les eleccions”.

Climent ha expressat la seua indignació per la obscuritat en què han actuat tant els governs del PP com els del PSOE en aquesta matèria, al negar-se a fer públiques les aportacions fiscals de les Comunitats autònomes al conjunt de l’estat i el que reben a canvi cadascuna d’elles en inversions o en aportacions diverses.

El cap de llista per Alacant ha insistit en la necessitat que la distribució de càrregues i beneficis en el conjunt de l’estat s’ha de fer des la transparència i la racionalitat, tot indicant que la solidaritat necessària entre comunitats autònomes s’ha de basar   en criteris de racionalitat, com són les respectives aportacions al PIB, la renda per càpita i els nivell de la prestació dels serveis.  “És absolutament injust que comunitats amb major aportació al conjunt de l’estat i superior PIB gaudesquen els seus ciutadans de pitjors serveis públics o de més dolenta xarxa de infraestructures i comunicacions. L’anivellament interterritorial s’ha de buscar en el resultat final de la qualitat de vida dels seus ciutadans”.

Climent ha recordat que el sistema actual, molt poc transparent, permet el que ha ocorregut fins ara, i és que s’ha basat en la discrecionalitat dels governs de torn, mostrant uns i altres no fer les coses correctament  fins ara, ja que tots dos grans partits han produït, dient que estan aplicant la solidaritat interterritoiral, evidents greuges comparatius i repartiment d’inversions fora de tota lògica.

Acaba la seua nota l’alcalde de Muro afirmant: “Per això proposem que en el tema de les balances fiscals es faça un gran pacte d’estat entre partits i comunitats, el qual fixe  de forma duradera els criteris de distribució de càrregues i beneficis, sempre des la més absoluta transparència i estiga qui estiga al front del govern de Madrid. I si cal crear un organisme tècnic, neutral, que ho gestione, des del BLOC el recolzarem”.

Rafel Climent, alcalde Muro i candidat al Congrés pel BLOC-Iniciativa-Verds