ImageEL BLOC CONSIDERA QUE ENCARA QUEDEN TEMES PENDENTS EN EL PROJECTE DE L’ESTAMBRERA

Paco Blay: “Malgrat les modificacions del projecte, de les quals ens hem assabentat per la premsa, encara queden temes pendents de resoldre, tant de caràcter urbanístic com polític”

El portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi candidat al Senat, Paco Blay, ha manifestat que les modificacions anunciades en el projecte d’edifici de l’Estambrera, tot i millorar sensiblement les condicions inicials, que van ser objecte d’al·legacions diverses i de forta contestació social, encara deixen en l’aire temes urbanístics i polítics que des del BLOC van indicar en el seu moment i no han tingut fins el moment actual rectificació, ni adés ni ara.

El regidor fa les següents consideracions, tot indicant els problemes que el projecte d’edifici de l’Estambrera planteja, i no resolts per les darreres modificacions (almenys aparentment, i a falta d’informació oficial, que el govern no ha fet a hores d’ara als grups de l’oposició):

1.- Pel que fa als metres/t considera Blay que “la rebaixa de l’edificabilitat anunciada era necessària perquè la proposta de més de 25.000 del projecte inicial rebassava en un 20 % els 20.000 metres/t de l’acord del Ple, com ja vam al·legar des del BLOC en el seu moment, i el govern municipal del PP la va rebutjar”.

2.- De nou es trobem que el govern municipal incompleix el compromís adquirit en Comissió Informativa i en Ple de què consensuaria amb els grups de l’oposició el projecte urbanístic que s’enllestira per a la zona; “i de nou ens trobem que ens enterem per la premsa i sense informar prèviament del què es pretén o es negocia amb l’empresa promotora”.

3.- Queda pendent de saber-se si en les modificacions anunciades s’està complint el precepte del conveni que es referia als espais públics lliures. Deia literalment que “Los terrenos no ocupados por la edificación se destinarán a viales, zonas verdes y espacios libres, en especial que sirvan de conexión con las obras de encauzamiento del Río Barxell”. El Bloc va considerar en les seues al·legacions que amb els 1.000 metres de zona verda baix del pont, no es complia en el projecte inicial i, a més a més, el municipi no obtenia a penes cap compensació en forma d’espai públic o altres semblants.

4.- Pel que fa a la tipologia de l’edifici, el regidor del BLOC afirma: “Si el projecte segueix mantenint la mateix filosofia, pensem que tampoc no s’adapta al que en el seu moment van demanar, i és l’harmonització amb l’entorn i el respecte a la trama urbana, negant al mateix temps el caràcter de “singular” que les propostes d’ordenança per al solar va aprovar el govern municipal”.

5.- Queda pendent el problema de l’impacte paisatgístic. Se suposa que de nou s’haurà de sotmetre a un estudi paisatgístic pel seu impacte visual, malgrat l’anunciada reducció d’altures. “I confiem que es faça amb més rigor que el presentat per l’empresa, així com que estiga confeccionat per un equip extern al gup empresarial promotor”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi i candidat al Senat.