Classes d’estiu impartides per professors en l’atur

ImageEL BLOC PROPOSA QUE LES CLASSES D’ESTIU DELS INSTITUTS SIGUEN IMPARTIDES PER PROFESSORS EN ATUR I ESTUDIANTS DELS ÚLTIMS ANYS

Paco Blay: "La mesura, tot i ser positiva en principi, no ataca el problema de fons, i el que pretén és emmascarar i dissimular les mancances de la pròpia conselleria, que hauria de dotar de més recursos als centres i fer més inversions en educació, les més baixes de tot l’estat”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi i candidat al senat, Paco Blay, ha considerat   l’anunci del Conseller d’Educació de què el professorat de secundària farà classes de repàs voluntàriament als alumnes suspesos de 3r i 4t d’ESO als Instituts, es pot portar a terme d’una altra manera a com ho ha proposat el conseller.

El regidor del BLOC considera que una mesura que podria ser profitosa per a l’alumnat s’ha plantejat molt malament, ja que sembla que no pretén resoldre realment el problema dels suspesos sinó  solament enfrontar als  pares, que s’alegren, amb els sindicats i els professors i emmascarar la seua deficient gestió. “Fa la impressió que són anuncis merament electorals, ja que les famílies acullen positivament eixes mesures, però el més correcte -per a què es fera bé- hauria estat consultar-les i debatre-les prèviament amb els professors, sindicats i AMPES, cosa que no ha fet”.

 Per al candidat del BLOC, és positiu que l’alumnat suspés puga tindre classes de repàs en el mes de juliol  per als exàmens de setembre,  i si són gratuïtes doncs millor, sobretot per a les famílies amb pocs ingressos. Però aquestes classes no té per què donar-les el mateix professorat. “És una bona oportunitat per a oferir-les al professorat que està a l’atur, o en la bolsa i han tingut poques setmanes de classe, o inclús als estudiants dels últims cursos de carrera que podrien aprofitar-les com a pràctiques, o fins i tot  es podrien fer convenis amb acadèmies que acceptaren les circumstàncies concretes dels alumnes avaluats negativament… En definitiva, el que cal és trobar la millor solució per a que l’alumnat amb dificultats tinga una ajuda a l’estiu sense necessitat de fer xantatge -moral- al propi professorat”.

Tanmateix, Blay considera que la mesura anunciada pel conseller no resol del problema de fons de  l’ensenyament al País Valencià, ans la contrari, l’amaga i dissimula amb aquesta mesura positiva però que no ataca el problema des de la seu arrel. Per a Blay, el problema dels alumnes que no acaben d’aprofitar positivament les classes cal abordar-lo des del principi de curs -i durant tot el curs, evidentment-, i té una gran responsabilitat   la pròpia conselleria que ha de portar endavant altres mesures més importants i urgents que no solament les classes de repàs, que en el fons són una cortina de fum.

Entre les mesures que el regidor del BLOC considera responsabilitat de la Conselleria senyala: “Fer les inversions adients en educació, que són les més baixes de l’estat, acabar amb els barracots, posar més professorat de reforç en el Centres des de principi de curs, posar els mitjans per atendre adientment la diversitat, dotar els centres amb el material necessari,  fer les substitucions amb agilitat i generositat (de vegades passen setmanes i no han arribat els substituts als centres), etc.”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi i candidat al Senat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *