Bloc-Iniciativa-verds reivindica xarxa rodalies

ImageBLOC-INICIATIVA-VERDS REIVINDICA UNA XARXA DE RODALIES DAVANT DEL RECTOR

Rafael Climent i Paco Blay, candidats al Congrés i Senat de Bloc-Iniciativa-Verds, han mantingut este matí una trobada amb Antonio Marcilla, rector en funcions de la Universitat d'Alacant, i un debat amb estudiants organitzat pel Consell d'Alumnes.

Junt amb altres membres de la candidatura progressista, els representants de Bloc-Iniciativa-Verds, han mantingut una reunió de treball amb l'actual rector de la UA. Qüestions com la integració en el sistema universitari europeu derivat de la Declaració de Bolonya, així com la readscripció de graus i carreres, a més del sistema de transport pel qual accedeixen diàriament més de 15.000 alumnes, han sigut els temes abordats pels candidats.

L'actual rectorat ha mostrat el seu interés per definir un sistema d'accés al campus de Sant Vicent que incremente la freqüència i seguretat de tots els estudiants que cada dia accedeixen a les seues facultats. En esta qüestió s'ha mostrat fonamental una autèntica vertebració a través dels trens de rodalia, més tenint en compte el gran nombre d'alumnes que accedeixen actualment amb autobús des del corredor del Vinalopó (Villena, Elda, Petrer, Novelda,…), així com des d'Elx.

Després de la reunió amb les autoritats acadèmiques, els representants de Bloc-Iniciativa-Verds han mantingut un debat amb estudiants organitzat a través del Consell d'Alumnes. Rafael Climent i Paco Blay han contestat les preguntes realitzades a través del blog creat a este efecte, alhora que les seues intervencions han sigut transmeses per Internet i han quedat penjades en la web de la institució estudiantil.

Al mateix temps la intensa jornada universitària es completava amb la intervenció d'Ismael Vicedo, número dos de la candidatura, en el curs sobre "Dones i dret constitucional". Vicedo ha defés en una taula redona amb altres partits polítics l'adscripció de fons suficients per a lluitar contra la violència de gènere, denunciant les pretensions de concedir "microcrèdits o subvencions en compte de prestacions socials". En opinió del candidat, esta proposta del PP "redunda a crear més dificultats a l'hora de denunciar la violència contra les dones".

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *