ImageBLOC-INICIATIVA-VERDS JUNT AMB LES PRINCIPALS ASSOCIACIONS ECOLOGISTES PROTESTA EN CALA DE LANUZA CONTRA L'ESPECULACIÓ URBANÍSTICA

Aquest matí ha tingut lloc en cala de Lanuza (El Campello) la trobada de Bloc-Iniciativa-Verds amb membres de diferents col·lectius ecologistes com WWF-Adena, Greenpeace, Xoriguer i la Colla Muntanyenca del El Campello a fi de donar a conèixer el programa electoral i protestar contra l'actuació a la zona.

 

  

Els representants dels principals grups ambientals de la província, junt amb els candidats i simpatitzants de Bloc-Iniciativa-Verds han utilitzat el TRAM per a arribar des d'Alacant a la cala de Lanuza en el terme municipal d'El Campello. En aquest trajecte ha sigut possible contemplar les diferents agressions que ha patit el nostre territori, com és el cas de la Serra Grossa, el cap de les Hortes o Sant Joan platja.

Però sens dubte la major fita de degradació costanera és l'apartahotel instal·lat en cala de Lanuza i la construcció de la qual està acabant amb la vegetació autòctona en una zona de servitud costanera. Aquesta agressió al nostre litoral és comparable al port de Campomanes o la desembocadura de l'Algar a Altea, el Bol Nou a la Vila Joiosa o les agressions a la Serra Gelada a Benidorm.

Aquestes i altres actuacions han sigut denunciades pels responsables ambientals, que han exigit amb la seua protesta i manifestació “mesures fermes i concretes” contra la contínua degradació de la costa. Respecte d'això Rafael Climent, candidat al Congrés de Bloc-Iniciativa-Verds, ha exposat les mesures programàtiques de la seua formació: “revisarem totes les limitacions dubtoses a 500 metres de la costa i restituirem les zones agredides per la construcció, a més prestarem especial atenció a les zones de domini públic que s'han ocupat”.

Les accions de Bloc-Iniciativa-Verds, tercera força política de la Comunitat Valenciana, es completen amb un extens programa mediambiental en què destaquen mesures contra el canvi climàtic com és l'impuls d'una llei d'estalvi i eficiència energètica que permeta reduir fins al 2020 un 30% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

 

Per a més informació: Gabinet premsa

Robert Vilaplana: 651 88 32 64

Juan Ángel Conca: 610.54.38.21