ImageEL BLOC LAMENTA QUE EL PP TINGA PARALITZAT EL PLA ESTRATÈGIC DE LA CAMBRA DE COMERÇ

Paco Blay: “El procés d’elaboració, amb una àmplia participació, va ser exemplar i va servir per a explicitar i consensuar moltes propostes i objectius de desenvolupament; però el govern del PP no sembla creure-se’l i ho té tot parat”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha acusat al PP de tenir paralitzat el Pla Estratègic que es va coordinar des de la Cambra de Comerç fa tres anys, al no impulsar pràcticament ninguna de les propostes i mesures que es van confeccionar amb un ample recolzament dels diferents sectors de la societat alcoiana: col·lectius empresarials i sindicals, tècnics, representants municipals, professors… “El més ample des de les Jornades “Alcoi Horizonte 2000”, que també van fer el seu paper en un moment especialment delicat per a l’economia d’Alcoi i els seus sectors productius”.

Per al portaveu del BLOC és una llàstima que aquell clima de cooperació i de consens que es va aconseguir fa tres anys, comence a trontollar perquè sembla que el govern del PP ni l’assumeix ni se’l creu. “De fet no fa res per impulsar almenys les línies bàsiques del Pla consensuat. La llàstima de tot aquest enrenou està en què la ciutat segueix igual en quan a absència d’iniciatives, i no veiem al PP no amb ganes, ni amb espenta ni amb idees per a rellançar la ciutat.”

Blay recorda que en repetides vegades han insistit en què cal donar impuls a la innovació i a la diversificació, a les activitats productives, a les noves tecnologies, anous sectors, a tirar mà de la imaginació… en definitiva a convertir-se en la capital del interior i liderar iniciatives i activitats comarcals de futur. “Impuls que per cap lloc es veu  per part del govern del PP d’Alcoi; més aviat sembla el contrari: no fa res per procurar estimular llocs de treball a la ciutat per a què els nostres joves no hagen d’emigrar a altres llocs. I més ara que és quan més s’hauria d’actuar per a poder disminuir en la mida del possible els efectes negatius de la crisi”.

En aquest sentit, el representant del BLOC considera que les reunions de la Cambra de Comerç per aplicar el Pla Estratègic, no tenen cap sentit si no hi ha voluntat per part de PP d’assumir els objectius que es van acordar i de rellançar algunes de les propostes que en el Pla s’hi suggerien. “Tanmateix i malgrat tot, des del BLOC seguirem recolzant tots els projectes que siguen positius per al progrés del nostre municipi, i si podem els millorarem”.

Acaba Blay la seua nota advertint que “mentrestant Alcoi està paralitzat, els alcaldes i empresaris de les dues comarques del nostre entorn, la Foia de Castalla i el Comtat, van fent el seu camí creant els mecanismes de cooperació necessaris per a no quedar-se al marge dels nous temps que venen, deixant a Alcoi aïllat per falta de conviccions, d’impuls i d’idees. Pel que es veu, el problemes interns del PP, no els deixa preocupar-se pels problemes del seu poble”.

 Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.