ImageEL BLOC RECORDA QUE ENCARA ESTAN PER COMPLETAR LES TANQUES DE SEGURETAT DELS PARCS INFANTILS

Paco Blay: “Malgrat haver reconegut implícitament que caldria fer alguna cosa sobre la seguretat dels parcs infantils, el ben cert és que la majoria encara estan per resoldre, i a més alguns necessiten una inspecció de manteniment”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha recordat que les tanques de seguretat dels parcs infantils que estan al costat de vies importants de trànsit encara estan per completar, i la majoria encara no en tenen: el Camí, Sant Rosa i l’Alameda.

Segons Blay, “encara que el govern municipal va rebutjar un prec en aquests sentit presentat pel BLOC en el Ple d’agost de 2007, implícitament va reconèixer que efectivament alguna cosa s’hauria de fer i que de fet ho estaven estudiant amb els tècnics municipals”.

El Bloc va presentar en agost de 2007 un prec sobre aquest tema basant-se en les recomanacions de directives europees sobre el tema de les àrees recreatives infantils, que tenint en compte que encara el 7 % dels accidents infantils ocorren en àrees recreatives, feia unes indicacions sobre seguretat, material utilitzat, distancies, adequació a les edats…

Una de les recomanacions, recordada per revistes especialitzades en consum, era precisament la de la ubicació urbana dels parcs. En un dels treballs titulat “El decálogo de un parque infantil 10”, senyalava com la primera condició la següent (transcrivim literalment): “Situación: debe de estar a más de 30 metros del tráfico rodado y su perímetro estará vallado por medios naturales, setos, arbustos o artificiales, muros, vallas, para que los niños no accedan a la calzada con facilidad o lo que es mejor instalando las zonas de juegos en lugares alejados del tráfico”.

El regidor del BLOC continua afirmant que “si bé és cert que algunes zones de jocs infantils d’Alcoi, sobretot les ubicades dins dels parcs, mantenen un nivell de seguretat en aquest sentit acceptable, n’hi ha d’altres, en canvi, com els de l’Alameda, Sant Rosa, el Camí… que ni estan a 30 metres dels trànsit ni tenen tanques de seguretat. Per això cal fer una actuació d’urgència, malgrat haver-ho demanat i implícitament acceptat fa quasi un any”.

Acaba la seua nota Blay afirmant quer “també caldria una inspecció de manteniment per vigilar el perfecte estat i funcionament de tots els aparells, ja que alguns mostren ja alguna deficiència o desperfecte, tal com ens indiquen algunes mares respecte per exemple al parc de Cantagallet”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

 

Vos adjuntem una foto del parc infantil que han fet al carrer Periódico Ciudad, i que té un marge d'uns quants metres d'alçada a una de les vores sense cap protecció.