ImageEL BLOC CONSIDERA UNA BONA OPORTUNITAT LA URBANITZACIÓ DE LA RIBA, SI ES FA BÉ

Paco Blay: "Recordem que el PRI del Sector 2, que incloïa la zona de la Riba, va ser fortament contestat pels veïns i objecte de centenars d’al·legacions, i no s’hauria de caure en els mateixos defectes que aleshores. Si es fa bé, el BLOC recolzarà la seua urbanització ”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua moderada satisfacció per la intenció del Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) d’urbanitzar la zona coneguda com la Riba.

El portaveu del BLOC considera positiu tant que siga l’IVVSA –entitat pública- el que inicie el procés d’urbanització per a construir vivendes de protecció pública, com que aquest organisme autoritze provisionalment a l’Ajuntament a ocupar el seus terrenys per a habilitar una zona d’aparcaments de cotxes, que tanta falta fan en eixa zona del Centre.

Però després de l’experiència negativa del PRI del Sector 2, tan contestat socialment perquè incloïa una innecessària densificació d’habitatges per a la zona, el regidor del BLOC –que ja va presentar al·legacions en aquest sentit al seu moment- reconeix que no poden donar de moment tot el suport fins veure el projecte final. “Hi estarem pendents de la urbanització que es planifique i dissenye, amb l’objectiu que el resultat final siga el més correcte possible des de tots els punts de vista: urbanístic, lúdic i social”.

En aquest sentit, Blay afirma que “en la zona s’haurien distribuir de forma harmònica i equilibrada tant els equipaments urbanístics com els diferents tipus d’espai que s’han de delimitar: l’espai que ha de ser destinat a vivendes de protecció pública i la seua tipologia, els espais lliures o zones verdes, els vials, i els possibles espais esportius, encara que siga algun tipus de microinstal·lació, com venim demanant des del BLOC per als diferents barris de la ciutat”.

Sobre aquest tema de les microinstal·lacions esportives, el regidor del BLOC recorda que en aquesta zona no n’hi ha cap, i el projecte del Partidor no preveu cap equipament d’aquest tipus. “Podrien ser, per açò mateix, dos projectes complementaris en tots el sentits, el de la Riba i el del Partidor”.

Acaba la seua nota Blay manifestant un darrer desig, que és en realitat una proposta: “Esperem que hi haja participació ciutadana, tant amb els propietaris afectats (que no en seran pocs) per tal de donar una eixida consensuada al tema i que puguen obtenir les compensacions justes i els reallotjaments adequats, com amb els habitants del barri i col·lectius ubicats en la zona. L’exemple del PRI del Partidor pot ser un model a seguir pel que fa a la elaboració del projecte”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.