El corredor mediterrani i l’interior valencià

ImageEL CORREDOR MEDITERRANI I L’INTERIOR VALENCIÀ

Des de fa algun dies, la premsa ha estat difonent que la Generalitat Valenciana, el PP valencià, sembla que vol prendre’s seriosament la qüestió d’enfortir les infraestructures comunicatives del corredor mediterrani. I per corredor mediterrani s’entén aquell territori que va des d’Andalusia oriental, tot passant per Múrcia, pel País Valencià i per Catalunya, fins a enllaçar amb la xarxa comunicativa francesa i de la resta d’Europa. Estem parlant d’una de les àrees més dinàmiques de l’Estat espanyol, amb un 47% de la població i que produeix el 57% del PIB estatal.

Francesc-X. Blay

Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi

 

Des de fa algun dies, la premsa ha estat difonent que la Generalitat Valenciana, el PP valencià, sembla que vol prendre’s seriosament la qüestió d’enfortir les infraestructures comunicatives del corredor mediterrani. I per corredor mediterrani s’entén aquell territori que va des d’Andalusia oriental, tot passant per Múrcia, pel País Valencià i per Catalunya, fins a enllaçar amb la xarxa comunicativa francesa i de la resta d’Europa. Estem parlant d’una de les àrees més dinàmiques de l’Estat espanyol, amb un 47% de la població i que produeix el 57% del PIB estatal.

Des del BLOC, volem saludar positivament eixa iniciativa, però hem de recordar que de fet vam ser la primera força política valenciana que va plantejar la seua necessitat fa molts anys, i els qui vam incidir en el famós Arc Mediterrani. Totes dues, fins ara, han deixat al PP sempre indiferent, quan no despectiu. Recordem la resposta grollera de Camps a la proposta d’euroregió de Maragall: l’eix de la “prosperitat” Madrid-València-Mallorca).

Amb cautela, diem al PP valencià: “benvinguts al club”. Ara bé, de la mateixa manera que reconeixem com a positiu el canvi d’actitud, no ens cansem d’assenyalar, els avanços i els diners perduts fins ara en inexplicables tics i atacs anticatalanistes, per part de la dreta valenciana. Per quins motius ho han fet fins ara? Segurament per raons estrictament electorals; si fos per ignorància, seria encara més greu. En qualsevol cas, hi ha una irresponsabilitat evidents com a governants. Però, com diu la dita, més val tard que mai.

Per al País Valencià, formar part d’eixe corredor mediterrani ben comunicat, vialment i ferroviària, pot significar la necessària connexió de la nostra terra, les nostres empreses i la nostra població amb els països europeus més capdavanters; deixar d’estar “a banda”, deixar de ser perifèrics. Estem parlant, per tant, d’una veritable aposta de futur, de l’Arc Mediterrani. No oblidem que en quasi tots els moments històrics de desenvolupament en Europa, les infraestructures sempre hi han desenvolupat un  paper rellevant.

No obstant, a dins del corredor mediterrani, i pel que fa al País Valencià, hi ha determinats “colls de botella” que cal superar. En eixe corredor, actualment, trobem algunes “fractures” que el fan discontinu; una és el tram Castelló-Tarragona (per tren i per carretera), però que, afortunadament, sembla que ja s’albira una solució; i l’altra, i més important, la zona de l’interior valencià (sud de València i nord d’Alacant) amb l’epicentre a Alcoi i a les comarques adjacents. L’arxiconegut com a “semàfor d’Europa” ja no es troba a València, afortunadament per al Cap i Casal; ara es troba a Alcoi. Efectivament, Alcoi, la capital de l’interior valencià, és l’única ciutat major de 50.000 habitants que encara suporta el pas d’una carretera nacional pel seu casc urbà (responsabilitat d’uns PP i PSOE que han tingut, durant decennis, tant un com l’altre, responsabilitats de govern centrals i autonòmiques). Sembla, també, però, que tard o d’hora s’acabarà eixe problema.

I ferroviàriament? Què podem dir de la connexió per ferrocarril? Entre València i Alacant, el tren no té cap traçat directe i recte, entra quasi a La Manxa (La Encina), esquiva Alcoi i tot l’interior valencià. Algú ho entén en ple segle XXI? Això no vertebra els valencians, això encara forma part de l’esquema radial decimonònic espanyol. I hem de canviar eixa dinàmica “radial” per una altra “longitudinal”: el corredor mediterrani.

A més de la millora integral de la línia Alcoi-Xàtiva, necessitem una eixida per tren cap al sud (port, aeroport…). El BLOC d’Alcoi va proposar al 2004, i es va aprovar per unanimitat, la connexió Alcoi-Alacant. També el BLOC va proposar el juliol de 2007, i també es va aprovar per unanimitat, que l’Ajuntament alcoià formara part de l’entitat FERRMED, que s’encarrega de dissenyar la línia Algesires-Estocolm, per poder forçar que eixa línia europea de futur passara per Alcoi, paral·lela a l’autovia de l’interior… Totes dues són complementàries, o quasi la mateixa: vaja per on vaja el FERRMED, Alcoi necessita una eixida cap al sud o estar connectat al FERRMED. I encara estem esperant, per part del PP alcoià i valencià, una aposta clara i rotunda que assumira la promoció d’Alcoi i de tot l’interior valencià en eixe sentit.

Corredor mediterrani, sí! Però passant per Alcoi! El BLOC ho té clar, els empresaris ho tenen clar, la societat, en conjunt, també. I el PP alcoià i valencià? A què estan esperant? Omplir-se la boca de paraules grandiloqüents i buscar titulars de premsa és fàcil, dotar-les de continguts factibles sembla que no tant. Cal més determinació, imaginació i, sobretot, voluntat. La tenen?

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *