ImageEL BLOC EXIGEIX A LA CONSELLERIA DE BENESTAR SOCIAL MÉS DILIGÈNCIA EN LES RESOLUCIONS I RAPIDESA EN EL PAGAMENT DE SUBVENCIONS

Paco Blay: "Tant la Federació Valenciana de Associacions de Familiars y Malalts Mentals com alguns col·lectius relacionats amb malalts d’Alzheimer, encara estan esperant les resolucions i pagaments per poder continuar”

 

Els regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, han manifestat la seua solidaritat amb els col·lectius que es dediquen a serveis socials com malalts mentals i d’Alzheimer i que encara no han rebut de la Conselleria de Benestar Social ni les resolucions on s’indiquen les quantitats que van a percebre en concepte de subvenció dins l’anualitat ni la totalitat de les subvencions que a hores d’ara, cada any, ja havien rebut.

Segons denuncia la Federació Valenciana de Associacions de Familiars y Malalts Mentals, habitualment es rebia el 60 % de la subvenció en abril, a l’aprovar-se les resolucions corresponents, i el 40 % restant en setembre. Però a hores d’ara solament han rebut el 50 % del total, però les resolucions encara no s’han publicat, ignorant per tant si en setembre rebran el 50 % restant o no, o es reduirà. I possiblement es vegen obligats a tancar.

 Blay recorda que “el conseller Cotino va vindre l’altre dia a passejar-se i a afirmar clarament que per enguany no hi ha diners per la residència de malalts mentals del Barranquet de Soler, després que el Patronat del Preventori finançara la redacció del projecte, i el Ple de l’Ajuntament aprovara per unanimitat la cessió dels terrenys a la Conselleria per a aquest projecte. Passen els anys i la residència no es construeix”.

El mateix està ocorreguent en altres col·lectius que també estan esperant les resolucions corresponents per saber a què atendre’s i amb quina subvenció poden contar. “Per exemple, les Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de la comarca estan igual, sense resolució, i sospiten que enguany se’ls retallarà la subvenció, amb la qual cosa els serveis o eixiran de la seua butxaca totalment –qui puga pagar-ho- o no es podrà prestar servei, malgrat la duresa de la malaltia per als familiars”.

Per això el representant del BLOC exigeix a la Conselleria, governada pel PP, que –per damunt de despeses i projectes innecessaris i luxosos (com la Fòrmula 1 o l’Hotel de la Font Roja)- considere prioritàries les necessitats socials, publique el més aviat possible les resolucions i pague per la via d’urgència les subvencions necessàries. “El dia a dia, urgent i indefugible, dels nostres malalts mentals i la seua atenció no poden estar subordinats a polítiques de màrqueting polític”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.