ImagePERILLÓS INICI DE CURS: EL BLOC ALERTA SOBRE EL MAL ESTAT DELS PASSOS ZEBRA PROP DELS COL·LEGIS

Paco Blay: "Si el govern municipal no posa remei, a l’inici del curs escolar, els pares i xiquets es trobaran amb una deficient senyalització dels passos zebra a prop del centres escolars”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera que la majoria de passos zebra que es troben al voltant dels col·legis de la nostra ciutat es troben en un lamentable estat d’abandonament: mig esborrats alguns i d’altres esborrats quasi del tot. “Hem recorregut els centres educatius d’Alcoi (escoles, instituts…) i hem fet fotos, i podem afirmar que fins i tot s’hi donen casos en els que és difícil determinar si hi ha pas o no”.

Segons Blay, aquesta situació farà que el començ de curs es faça amb molta inseguretat pel que fa als vianants. El perill potencial que aquestes deficiències comporten per a la integritat física dels xiquets i acompanyants -varis milers de ciutadans cada dia- no pot ser menyspreat, ja que qualsevol mala interpretació sobre l’existència d’un pas només pot que perjudicar la part més feble de la mobilitat, el vianant. “Els senyals de terra han de ser vistos sobretot pels automobilistes, per a què reaccionen com cal. I en molts llocs no es veu clarament si hi ha pas de vianant fins que s’està damunt d’ell o s’ha passat”.

Per això el portaveu del BLOC manifesta que el govern de Sedano no ha fet els deures aquest estiu, no ha previst que el dia 8 comença el curs escolar, no ha aprofitat els mesos no lectius de juliol i agost per a repintar els senyals de pas preferent que condueixen als centres educatius, i ara tot seran presses, si és que realment vol aconseguir resultats visibles. “Si en compte de passejar-se per les platges de Gandia i Benidorm repartint publicitat de dubtosa utilitat, ho haguera fet per la ciutat, hauria comprovat les necessitats i deficiències que caldria corregir”.

Per al regidor, aquest grau de deteriorament no s’ha produït de la nit al matí. Ha estat producte d’un llarg període en el qual no s’ha previst cap actuació de renovació. No ha hagut cap planificació acurada de repintar cada cert temps. “La situació que patim, quasi tercermundista, i generalitzada a tots els carrers de la ciutat, no només a prop dels col·legis, és producte de la desídia i del poc respecte del Govern municipal cap als vianants”, segons el regidor nacionalista. “No oblidem que hi ha barris com Santa Rosa on trobem carrers que van ser asfaltats per a les eleccions, i mai es va repintar; i així estan encara”.

Blay considera que la humanització de la ciutat passa, entre altres factors, per assumir una jerarquització en quant al sistema de mobilitat interna, tenint la part més dèbil, els vianants, la necessària protecció i preferència. Segons Paco Blay, “El deteriorament dels passos de vianants, al qual s’ha arribat, demostra a les clares quin plantejament de ciutat té el govern de Sedano, quines són les seues prioritats i en quines necessitats creu. Pareix que la dedicació als grans projectes i viatges inútils els impedeix vore les urgències del dia a dia”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.
 
Si voleu les fotos en major resolució les podeu descarregar a www.blocalcoi.com/PassosZebra.rar